Πολιτική Απορρήτου (GDPR)

Διαβάστε την εδώ.


κλείσιμο

Εκτός Σύνδεσης

Φαίνεται πως είστε εκτός σύνδεσης.
Παρακαλώ συνδεθείτε στο διαδίκτυο για να συνεχίσετε.

Βερολίνο

φωτογραφίες

αναχώρηση από:

αναλυτικές πληροφορίες

Γενικά

Το Βερολίνο πάντα αποτελούσε έναν ιδιαίτερο και δημοφιλή προορισμό τόσο λόγω της ιστορίας του, όσο και της ισχυρής πολιτιστικής του ταυτότητας που φαίνεται να την έχει καθιερώσει με το πέρασμα των χρόνων στα μάτια των τουριστών. Η πόλη, κυριολεκτικά σφύζει από ζωή και μόνο γλυκιά γεύση αφήνει στους επισκέπτες της. 

Μαθήματα...ιστορίας
Το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα και εκτός αυτού η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Γερμανίας. Ως προς τον πληθυσμό, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην ιστορία του, το Βερολίνο ήταν πρωτεύουσα διάφορων κρατών, όπως του Πριγκιπάτου του Βρανδεμβούργου, του Βασιλείου της Πρωσίας, του Γερμανικού Ράιχ και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Μετά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και το τέλος του Τρίτου Ράιχ, το Βερολίνο ήταν χωρισμένο σε τέσσερις ζώνες κατοχής. Οι δυτικές ζώνες σχημάτισαν το Δυτικό Βερολίνο, και η σοβιετική ζώνη το Ανατολικό Βερολίνο, ενώ το 1961 διχοτομήθηκε οριστικά σε Ανατολικό και Δυτικό Βερολίνο με την κατασκευή του Τείχους του Βερολίνου. Το Τείχος του Βερολίνου κατεδαφίστηκε στις 9 Νοεμβρίου 1989. Τέλος, το 1990 έγινε η ενοποίηση της Γερμανίας και το Βερολίνο ορίσθηκε εκ νέου ως πρωτεύουσα, παραμένοντας μέχρι και σήμερα. Σήμερα, στο Βερολίνο ζουν περίπου 3,4 εκατομμύρια άνθρωποι.

Βολτάροντας στο Βερολίνο

Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις το Βερολίνο είναι ατέλειωτες βόλτες με τα πόδια. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει ψηφιστεί ανάμεσα στις πιο φιλικές πόλεις στον κόσμο για περπάτημα. Η αντίθεση της φύσης και της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, το ‘’πάντρεμα’’ του παλιού με το καινούριο, γίνεται τόσο αρμονικά που σίγουρα θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Ξεκινώντας από το κέντρο, η Alexanderplatz ή αλλιώς και ‘’Alex‘’ όπως αποκαλούν την συγκριμένη πλατεία οι ντόπιοι, θα δείτε τον περίφημο πύργο ραδιοτηλεόρασης του Βερολίνου, το πιο ψηλό κτίριο της πόλης, την οποία μπορείτε να θαυμάσετε ολόκληρη από τον πύργο. Κοντά, βρίσκεται το «Κόκκινο Δημαρχείο» που απογειώνει τον χαρακτηρισμό του εντυπωσιακού, ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το λεγόμενο «Νησί των Μουσείων». Συνεχίζοντας τον περίπατό σας, μπορείτε να ψωνίσετε στην πολυπερπατημένη λεωφόρο Unter den Linden, περνώντας παράλληλα από κτίρια όπως η βερολινέζικη Όπερα και το Μουσείο Γερμανικής Ιστορίας. Εκεί κοντά, είναι και το σύγχρονο κέντρο της πόλης όπου η πλατεία Potsdamerplatz σηματοδοτεί το ότι φτάσατε. Η πλατεία αυτή είναι ένα φουτουριστικό σκηνικό που στολίζεται από υπερμοντέρνα (ή και μεταμοντέρνα) κτίρια όπως το "Sony Center". Στην σκιά τους θα απολαύσετε τον καλύτερο καφέ της πόλης, συνοδευμένο από γερμανικές λιχουδιές που προσφέρουν τα café της πλατείας.
Η βόλτα από εκεί συνεχίζεται προς το Reichstag, που στεγάζει κάτω από τον γυάλινο θόλο του το γερμανικό Κοινοβούλιο, όπως και η «Πύλη του Βραδεμβούργου», κτίσμα-σύμβολο της πόλης με μεγάλο ιστορικό αλλά και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Φυσικά, αυτά είναι μόλις κάποια από το τι μπορείτε να δείτε και όπως καταλάβατε όσο περπατάτε τόσο περισσότερα αξιοθέτα θα ανακαλύπτετε!

Carrywurst και Berliner Weiss...
Είσαι στο Βερολίνο. Είναι δυνατόν να μην πλακωθείς στα wurst; Και να θέλεις να αντισταθείς δηλαδή, είναι κάπως αδύνατον μιας και η μυρωδιά τους κατακλύζει όλη την πόλη! Θα το βρείτε πάντου και φυσικά θα το συνοδεύσετε με μπύρα, κατά προτίμηση την Berliner Weiss γιατί θα την βρείτε μόνο στην Γερμανία. Η κουζίνα τους γενικά είναι πλούσια σε θερμίδες καθώς αποτελείται κατά βάση από λουκάνικα, σνίτσελ και πατάτες αλλά αυτά είναι και τα ωραία! 

Berlin by night
Η διασκέδαση είναι σίγουρα ένα κομμάτι του Βερολίνου που δεν θα σας αφήσει παραπονεμένους. Η πόλη είναι κυριολεκτικά γεμάτη στο κέντρο αλλά και στα προάστια από μπαρ, club και φυσικά… μπυραρίες. Όπως καταλάβατε, το αλκοόλ ρέει άφθονο. Δεν την αποκαλούν τυχαία ‘’Μητρόπολη της διασκέδασης’’, γι' αυτό άλλωστε και τα μαγαζιά μένουν ανοιχτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Tips
Το εμφιαλωμένο νερό, πολλές φορές θα το συναντήσετε σε πιο ακριβή τιμή από την μπύρα! Επίσης, οι Γερμανοί συνηθίζουν να πίνουν ανθρακούχο νερό. Οπότε, προσοχή στο τι αγοράζετε.

Με την αγορά μιας «WelcomeKard», αποκτά κανείς πρόσβαση σε όλα τα μέσα μεταφοράς και σημαντική έκπτωση σε μουσεία.

Νόμισμα: Ευρώ

Ώρα: Μια ώρα πίσω από την Ελλάδα.