Πολιτική Απορρήτου (GDPR)

Διαβάστε την εδώ.


κλείσιμο

Εκτός Σύνδεσης

Φαίνεται πως είστε εκτός σύνδεσης.
Παρακαλώ συνδεθείτε στο διαδίκτυο για να συνεχίσετε.

Βιέννη

φωτογραφίες

αναχώρηση από:

αναλυτικές πληροφορίες

Χρόνια σχεδιάζατε να την επισκεφθείτε. Να λοιπόν, που ήρθε η ώρα. Ετοιμάστε βαλίτσες, πάρτε μαζί σας ζεστά ρούχα (το κρύο είναι λιγάκι τσουχτερό στην Αυστρία…) και επισκεφθείτε την πιο αρχοντική, κοσμοπολίτικη και… πολιτισμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης!

Κουβέντα να γίνεται...

Πρόκειται για μια πόλη η οποία συνδυάζει άψογα την αυτοκρατορική της παράδοση με τους σύγχρονους ρυθμούς. Η Βιέννη λοιπόν, είναι η πρωτεύουσα της Αυστρίας και ένα από τα ομόσπονδα κρατίδιά της. Με πληθυσμό περίπου 2.000.000 κατοίκων, αποτελεί την μεγαλύτερη πόλη καθώς και το πολιτικό, πολιτισμικό και οικονομικό κέντρο της χώρας. Πολύ σημαντικός οικονομικός παράγοντας για την πόλη είναι και ο τουρισμός, καθώς η Βιέννη με τον μεγάλο πλούτο της σε έργα τέχνης, μνημεία και μουσεία αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών.

Τι αξίζει να δούμε;

Η Βιέννη είναι μια πόλη που σφύζει από ζωή. Περπατήστε στους δρόμους της, πιείτε το ποτό σας σ' ένα από τα μπαράκια - στέκια της νεολαίας και όχι μόνο, απολαύστε τον καφέ σας στα ποικίλα και ζεστά καφέ της. Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε την αυστριακή πρωτεύουσα είναι να περπατήσετε, κυρίως στην παλιά πόλη όπου είναι συγκεντρωμένα τα περισσότερα αξιοθέατα.

Ο ναός του Αγίου Στεφάνου (Stephansplatz), που δεσπόζει στο κέντρο της πόλης. Είναι ένα αριστούργημα γοτθικού ρυθμού που το εσωτερικό του θα σας μαγέψει. Αν θελήσετε να έχετε και μια πανοραμική άποψη της Βιέννης αρκεί να ανεβείτε τα 363 σκαλοπάτια που οδηγούν στο «καμπαναριό». Ο πεζόδρομος που ξεκινάει από την πίσω πλευρά του ναού είναι η Kärntner Straße που αποτελεί τον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης. Εκεί, θα βρείτε ό,τι καλύτερο έχουν να επιδείξουν οι πιο γνωστοί διεθνείς οίκοι μόδας.

Επιβεβλημένη είναι η επίσκεψη στα δύο παλάτια, το χειμερινό Ηofburg και το θερινό Schönbrunn Palace (Σένμπρουν), που χρησιμοποίησε σαν κατοικία ο Φραγκίσκος Ιωσήφ με τη σύζυγο του, αυτοκράτειρα Σίσσυ (ήξερε ελληνικά και της τα δίδαξε ο δάσκαλος Κωνσταντίνος Χριστομάνου). Στα δύο αυτά παλάτια είναι αποτυπωμένη όλη η ζωή των αυτοκρατόρων της δυναστείας των Αψβούργων που κυβέρνησαν για 600 χρόνια.

Επίσης, αξίζει να επισκεφθείτε την Όπερα της Βιέννης στη Karlsplatz, η οποία βρίσκεται στο τελείωμα της "Graben" και είναι ένα επιβλητικό κτίριο του περασμένου αιώνα.

One more cup of coffee for the road...

Ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας στην Βιέννη, είναι η παράδοση των καφενείων που ξεκίνησε από τον 17ο αιώνα. Στη Βιέννη ο καφές σερβίρεται σε πολλές παραλλαγές γι’ αυτό και αν παραγγείλετε έναν απλό καφέ μάλλον θα δεχθείτε υποτιμητικά βλέμματα. Οι σχετικές γνώσεις είναι απαραίτητες για μια αξιοπρεπή εξερεύνηση των εκατοντάδων καφενείων. Τα πιο γνωστά είναι τα: Gerstner, Central, Hawelka , Museum, Landtman, Denel και Sacher.

Βιέννη by night!

Αν και στην πόλη κυριαρχεί η κλασική μουσική, δεν λείπουν οι σύγχρονοι ρυθμοί και ήχοι που βγαίνουν από τα μπαρ και τα club. Στη Βιέννη, ακόμα και οι πλανόδιοι καλλιτέχνες έχουν σπουδάσει κλασική μουσική και δικαιολογημένα θεωρείται η πρωτεύουσα της ηλεκτρονικής μουσικής και η πόλη των φημισμένων Dj. Οι φίλοι της τζαζ συχνάζουν στο Jazzland, το κλαμπ που κατά καιρούς, έχει φιλοξενήσει την αφρόκρεμα του είδους. Σημειώστε ότι η Αυστρία διαθέτει πλειάδα σημαντικών τζαζ μουσικών. Αν πάτε για ύπνο στις 12 το βράδυ, θα χάσετε την αληθινή διασκέδαση της Βιέννης, όπως ισχυρίζονται αυτοί που την έχουν επισκεφθεί.

Tips

Τοπική ώρα: Η Αυστρία είναι μία ώρα πίσω από την ώρα της Ελλάδας

Νόμισμα: Ευρώ

Γλώσσα: Γερμανικά