Πολιτική Απορρήτου (GDPR)

Διαβάστε την εδώ.


κλείσιμο

Εκτός Σύνδεσης

Φαίνεται πως είστε εκτός σύνδεσης.
Παρακαλώ συνδεθείτε στο διαδίκτυο για να συνεχίσετε.

Λονδίνο

φωτογραφίες

αναχώρηση από:

αναλυτικές πληροφορίες

Λίγα Λόγια

Το Λονδίνο αποτελεί την πρωτεύουσα και τη μεγαλύτερη πόλη της Αγγλίας, καθώς και μια από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις του κόσμου. Εκτείνεται εκατέρωθεν του ποταμού Τάμεση και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς και κοσμοπολίτικους προορισμούς με χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο να το επισκέπτονται κάθε χρόνο καθόλου άδικα μιας και αποτελεί γενέτειρα της ποπ και πανκ κουλτούρας, του ελισαβετιανού σεξπηρικού θεάτρου, της μουσικής βιομηχανίας αλλά και πολλών σημαντικών τάσεων μόδας με σημαντική επιρροή στην εξέλιξη του κόσμου.

Μαθήματα Ιστορίας…

Το Λονδίνο ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους το 43 μ.Χ με το όνομα Londinium, έπειτα από την υποταγή της Βρετανίας στους Ρωμαίους. Το Λονδίνο άρχισε σταδιακά να αναπτύσσεται και σε αυτό έπαιξε καταλυτικό ρόλο η τοποθεσία της πόλης η οποία εκτείνεται κατά μήκος του Τάμεση και βοήθησε πολύ την πόλη να γίνει ευημερούσα και σημαντικό εμπορικό κέντρο. Το 1066, όταν οι Νορμανδοί εισέβαλλαν στην Βρετανία, ο Γουλιέλμος ο Κατακτητής έκανε το Λονδίνο πρωτεύουσα του.

Και τώρα που φτάσαμε, πού πάμε;

Κάθε τουρίστας που επισκέπτεται το Λονδίνο και σέβεται τον εαυτό του, δεν μπορεί να μην περάσει μια βόλτα από το σπίτι της Βασίλισσας, ή αλλιώς όπως είναι ευρέως διαδεδομένο, το Παλάτι του Μπάκινγχαμ. Αποτελεί επίσημη κατοικία από το 1837, με τεράστια ιστορία αλλά και την μεγαλύτερη τουριστική ατραξιόν καθώς εκατοντάδες τουρίστες κάθε μέρα το επισκέπτονται με την ελπίδα ότι θα συναντήσουν την Αυτού Μεγαλειότης.

Επόμενη στάση, ο ξακουστός Πύργος του Λονδίνου, ηλικίας 900 ολόκληρων χρόνων. Φέρει τεράστια ιστορία καθώς κατά την διάρκεια όλων αυτών των ετών, υπήρξε φυλακή, παλάτι, νομισματοκοπείο, μέχρι και ζωολογικός κήπος. Και μιας και θα πάτε μέχρι εκεί, ακριβώς δίπλα βρίσκεται το Tower Bridge, το πιο διάσημο πέρασμα του ποταμού Τάμεση. Πρόκειται, για κινητή γέφυρα που σημαίνει ότι έχει την δυνατότητα να ανοίγει επιτρέποντας τα μεγάλα πλοία να περάσουν, οπότε αν είστε τυχεροί μπορεί να πέσετε πάνω σε αυτό το μοναδικό θέαμα. Επιβεβλημένες στάσεις επίσης, το "London Eye", δηλαδή η τρίτη ψηλότερη ρόδα λούνα πάρκ στον κόσμο, το Βρετανικό Μουσείο, η πλατεία Τραφάλγκαρ και πολλά ακόμη σημεία ενδιαφέροντος.

Πείνασα… Έχει τίποτα να φάμε;

Ένα ερώτημα αστείο όταν μιλάμε για το Λονδίνο, το οποίο θεωρείται ως επίγειος παράδεισος για τους λάτρεις του φαγητού, καθώς η πόλη κατακλύζεται από εστιατόρια αλλά και γενικότερα από κάθε μορφής σημεία πώλησης φαγητού. Θα βρείτε από πολύ καλό και πάμφθηνο "φαγητό δρόμου" μέχρι και πανάκριβα εστιατόρια με gourmet επιλογές, καλύπτοντας κυριολεκτικά όλα τα γούστα, ακόμα και των πιο απαιτητικών. Η κουζίνα έχει επιρροές από διάφορους πολιτισμούς αλλά κυρίως από την ιταλική, την γαλλική αλλά και την ελληνική κουλτούρα. Φυσικά, μην διστάσετε να δοκιμάσετε το λατρεμένο πιάτο τους, γνωστό ως ‘’fish and chips’’, δηλαδή ουσιαστικά ψάρι με πατάτες το οποίο θα το βρείτε σχεδόν παντού. Για όσους έχουν γερά στομάχια και θέλουν να δοκιμάσουν μια παραδοσιακή λονδρέζικη εμπειρία, τότε στην παραγγελία σας προσθέστε και τα χέλια ζελέ στο East End.

Νυχτερινή ζωή

Πέρα από το φαγητό όμως, κάτι που δεν θα σας δυσκολέψει επίσης καθόλου, είναι η νυχτερινή σας διασκέδαση. Χιλιάδες μπαρ, κλαμπ, μπυραρίες αλλά και χώροι με ζωντανή μουσική επιβεβαιώνουν ότι σίγουρα θα βρείτε τη διασκέδαση που σας ταιριάζει. Και το καλύτερο από όλα; Οι περιοχές και τα νυχτερινά μαγαζιά καλύπτουν όλα τα γούστα αλλά και…τα πορτοφόλια.

Χρήσιμες πληροφορίες

Νόμισμα: Στερλίνα ή αλλιώς αγγλική λίρα. Μια λίρα αντιστοιχεί περίπου σε 1,10€.

Διαφορά ώρας: Δύο ώρες πίσω από την Ελλάδα.

Ωράρια Μουσείων: Τα μουσεία λειτουργούν καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 17:00.

Ωράρια Καταστημάτων: Ανοιχτά κατά κανόνα από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 9:30 μέχρι τις 17:30.