Πολιτική Απορρήτου (GDPR)

Διαβάστε την εδώ.


κλείσιμο

Χαλκιδική

φωτογραφίες

αναλυτικές πληροφορίες

Λίγα λόγια

Στη βόρεια Ελλάδα ισχυρίζονται πως <<Σαν την Χαλκιδική δεν έχει>>. Όταν σε απόσταση περίπου μιαμισης ώρας έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και να θαυμάσουν την μαγευτική φύση της, τις απαράμιλλης ομορφιάς παραλίες της καθώς και τα πυκνά πευκοδάση της, δεν μπορούμε να τους αδικήσουμε. Πρόκειται για μια περιοχή της Μακεδονίας που αποτελεί απόληξη της Κεντρικής Μακεδονίας στο Αιγαίο Πέλαγος. Το τελευταίο εισχωρεί μέσα σε αυτήν σχηματίζοντας τρεις χερσονήσους. Σίγουρα θα γνωρίζετε αυτούς ως ‘’τα πόδια της Χαλκιδικής’’. Τα εν λόγω πόδια της είναι: Η Κασσάνδρα, Σιθωνία , Άθως. Το τελευταίο είναι το περίφημο ‘’Άγιο όρος’’. Πρωτεύουσα της, ο Πολύγυρος με 6.121 κατοίκους.

Παραλίες…για κάθε γούστο

Εάν αυτό που ψάχνετε είναι ένας προορισμός με παραλίες που να διαθέτουν λευκή άμμο, τιρκουάζ νερά καθώς και ιδιαίτερους όρμους , η Χαλκιδική είναι μονόδρομος για εσάς καθώς διαθέτει πολλές. Αποκλείεται να μην έχετε ακούσει τις Καβουρότρυπες, την Ακτή Καλογριάς ή την Κρυοπηγή. Η Χαλκιδική όντως διαθέτει παραλίες για κάθε γούστο: οργανωμένες ή απομονωμένες, ήσυχες ή με πολύ δυνατή μουσική και τρομερή πολυκοσμία. Θα λέγαμε πως το πρώτο πόδι είναι περισσότερο για αυτούς που προτιμούν τις οργανωμένες παραλίες και τα beach bars. Για αυτούς που προτιμούν τις ήσυχες και απομονωμένες παραλίες, καλύτερα να επισκεφθούν το δεύτερο πόδι το οποίο συνδυάζει παραλίες δίπλα στη φύση. Το τρίτο πόδι απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να επισκεφθούν το Άγιο Όρος και σε αυτούς που λατρεύουν τις άθικτες στο χρόνο παραλίες. Και στις τρεις περιπτώσεις σίγουρα θα αποκαλέσετε την Χαλκιδική έναν <<μικρό παράδεισο>>.

Χαλκιδική…by night

Η Χαλκιδική είναι μια περιοχή που επιβάλλεται να επισκεφτείς ανεξαρτήτως ηλικίας. Είτε είσαι νέος και είναι οι πρώτες σου διακοπές, είτε είσαι μεγαλύτερος αποτελεί ιδανικός προορισμός λόγω της νυχτερινής του διασκέδασης. Υπάρχουν αμέτρητα clubs σε αυτήν με δυνατή μουσική, ιδιαίτερα cocktails και  parties μέχρι πρωίας. Υπάρχουν rockάδικα καθώς και αμέτρητες μπυραρίες. Εάν ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία μπορείς να προτιμήσεις τα ήσυχα εστιατόρια του που το βράδυ λόγω της χαλαρής τους μουσικής και ατμόσφαιρας θα σας αφήσουν μια αξέχαστη εμπειρία.

Φαγητό

Στην Χαλκιδική έχεις πολλές ευκαιρίες για να συνδυάσεις τις δροσιστικές βουτιές σου με νόστιμα γεύματα. Ούτε αυτό λοιπόν δεν θα σου λείψει στην Χαλκιδική. Και στα τρία "πόδια" και συγκεκριμένα δίπλα σχεδόν από κάθε θάλασσα υπάρχουν αμέτρητα εστιατόρια, μεζεδοπωλεία και ταβερνάκια για να σας εξυπηρετήσουν. Η τοπική παραδοσιακή της κουζίνα περιμένει να την ανακαλύψετε.

Δραστηριότητες

Οι δραστηριότητες στη Χαλκιδική δεν τελειώνουν ποτέ καθώς υπάρχουν αμέτρητες. Χωρίς υπερβολή θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε ως η <<πρωτεύουσα>> των θαλάσσιων sports. Μπορείτε να κάνετε ιστιοπλοΐα με κατάλληλα εκπαιδευμένους χειριστές, καταδύσεις , serf και άλλες πολλές δραστηριότητες που θα σας αφήσουν ευχαριστημένους και θα σας κάνουν να διασκεδάσετε.