Πολιτική Απορρήτου (GDPR)

Διαβάστε την εδώ.


κλείσιμο

Εκτός Σύνδεσης

Φαίνεται πως είστε εκτός σύνδεσης.
Παρακαλώ συνδεθείτε στο διαδίκτυο για να συνεχίσετε.

Μόναχο

φωτογραφίες

αναχώρηση από:

αναλυτικές πληροφορίες

Γενικά
Το Μόναχο αποτελεί μια πόλη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας με πρωτεύουσα τη Βαυαρία, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Ιζαρ, έναν από τους μεγαλύτερους παραποτάμους του Δούναβη. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, με 4 εκατομμύρια κατοίκους, αποτελεί σημαντικό κόμβο συγκοινωνιών, με αρκετά φιλική ατμόσφαιρα αλλά και χαλαρούς ρυθμούς. 
Για την ιστορία
Ο Ερρίκος ο Λέων, δούκας της  Βαυαρίας, ίδρυσε την πόλη το 1158, η οποία το 1255 έγινε έδρα του οίκου των Βίττελσμπαχ, μιας βασιλικής δυναστείας. Σημαντική θέση στην ιστορία της πόλης κατέχουν ο Λουδοβίκος Δ' και ο Μαξιμιλιανός Α'. Κατά τον 19ο αιώνα, η πόλη γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη. Μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Μόναχο υπήρξε η πόλη στην οποία δημιουργήθηκε το πολιτικό κόμμα του Αδόλφου Χίτλερ. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το ιστορικό κέντρο καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό, παρόλα αυτά κατάφερε να ανοικοδομηθεί και να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1972.
Τι θα δούμε;
Η πόλη αποτελεί ένα σημαντικό ιστορικό κέντρο της Γερμανίας, επομένως δε θα μπορούσε παρά να διαθέτει μια πληθώρα από αξιοθέατα εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής. Η καρδιά της πόλης θεωρείται η πλατεία Marienplatz, η οποία αποτελεί την κεντρική πλατεία της πόλης από το 1158. Στην  πλατεία λαμβάνουν χώρα διάφορες εκδηλώσεις όλων τον χρόνο, ενώ τριγύρω της βρίσκονται τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης. Μη διστάσετε να επισκεφτείτε το παλάτι Residenz, το Deutsches Museum (Μουσείο Γερμανικής Ιστορίας), τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας (Frauenkirche), την Εκκλησία του Αγίου Πέτρου, το Παλάτι Nymphenburg, την Κρατική 'Όπερα Βαυαρίας, το Μουσείο της BMW αλλά και το σύγχρονο Στάδιο Αλιάνζ Αρένα. 
Pretzel & Oktoberfest
Μόναχο ίσον Pretzel και μπύρα, όπως άλλωστε κι όλη η Γερμανία. Το  Oktoberfest καθιερώθηκε το 1810 κι από τότε λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο και διαρκεί 2 εβδομάδες. Το Μόναχο δέχεται περίπου  6 εκατομμύρια κόσμο για το φεστιβάλ μπύρας ενώ καταναλώνεται περίπου 8 λίτρα μπύρας με τη συνοδεία ενός pretzel. Κατά τη διάρκεια των 2 εβδομάδων θα συναντήσετε παρελάσεις, πλήθος κόσμου με τις παραδοσιακές στολές, λούνα παρκ και άρματα. Όλο το σκηνικό συνοδεύεται με παραδοσιακή βαυαρική μουσική. 
Μόναχο by night
H νυχτερινή ζωή της πόλης δε θα απογοητεύσει κανέναν επισκέπτη. Μια τεράστια ποικιλία από παμπ μέχρι και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης σε ηλεκτρονική μουσική και ντίσκο, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα σε κάθε σημείο της πόλης. Στην περιοχή Schwabing, όπου βρίσκεται το Πανεπιστήμιο, υπάρχουν τα πιο δημοφιλή μπαρ και κλαμπ, όπου η διασκέδαση διαρκεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ στη Glockenbachviertel θα βρείτε εναλλακτικούς χώρους διασκέδασης.
Tips
Νόμισμα: Ευρώ
Διαφορά Ώρας: Μια ώρα πίσω από την Ελλάδα
Γλώσσα: Γερμανικά
Κωδικός Κλήσης: 089