Πολιτική Απορρήτου (GDPR)

Διαβάστε την εδώ.


κλείσιμο

Εκτός Σύνδεσης

Φαίνεται πως είστε εκτός σύνδεσης.
Παρακαλώ συνδεθείτε στο διαδίκτυο για να συνεχίσετε.

Ελσίνκι

φωτογραφίες

αναχώρηση από:

αναλυτικές πληροφορίες

Λίγα λόγια

Το Ελσίνκι είναι η πρωτεύουσα της Φινλανδίας και μία από τις πιο όμορφες πόλεις της. Βρέχεται από τη Βαλτική θάλασσα κι έχει το λιμάνι με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στην Ευρώπη. Με τις πολικές του θερμοκρασίες το Ελσίνκι καλωσορίζει καθημερινά μεγάλο αριθμό τουριστών. Τις περισσότερες ημέρες του χειμώνα είναι ντυμένο στα λευκά από το χιόνι, ενώ το καλοκαίρι μπορεί να αποτελέσει ένα διαφορετικό προορισμό για διακοπές. Πολλοί προτιμούν να το επισκεφτούν τα Χριστούγεννα, για να δουν από κοντά το περίφημο χωριό του Άι Βασίλη.

Αξιοθέατα

Η εξερεύνηση της πόλης πρέπει να ξεκινήσει με μία στάση στον Καθεδρικό Ναό του Ελσίνκι. Πρόκειται για ένα από τα πιο βασικά αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτεί κανείς. Είναι ένα επιβλητικό κτίριο, νεοκλασικής αρχιτεκτονικής με ένα πολύ μεγάλο τρούλο σε χρώματα πράσινο και άσπρο. Βρίσκεται κοντά στην Πλατεία της Γερουσίας, η οποία σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα - λάτρη του νεοκλασικισμού Carl Ludvig Engel. 

Ελσίνκι χωρίς επίσκεψη στο Φρούριο Σουομενλίνα, δε γίνεται! Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία, όχι μόνο για τη Φινλανδία, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Από ιστορικής άποψης είναι το κτίριο, το οποίο εξασφάλιζε ασφάλεια στους Φινλανδούς έναντι των Ρώσων. Μέσα στο φρούριο υπάρχουν 6 μουσεία, τα οποία μπορεί κανείς να επισκεφτεί για να γνωρίσει την ιστορία του τόπου. Πρόσβαση στο φρούριο υπάρχει μόνο μέσω θαλάσσης.
Η κεντρική αγορά…

Μία βόλτα στην κεντρική αγορά του Ελσίνκι είναι ένα από τα must-do στο ταξίδι εκεί. Είναι το σημείο της πόλης που σφύζει από ζωή. Υπάρχουν διάφορα καταστήματα, στα οποία μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει τις αγορές του, καθώς και πολυάριθμες καφετέριες για χαλάρωση και απόλαυση της φινλανδικής ζωής.

Ώρα για φαγητό!

Το χειμώνα οι ντόπιοι καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα από λιπαρά βαριά φαγητά, ενώ το καλοκαίρι παρατηρούμε πως είναι μεγαλύτερη η κατανάλωση των φρέσκων φρούτων και των λαχανικών. Κυρίως το χειμώνα λόγω του “τσουχτερού” κρύου οι κάτοικοι του Ελσίνκι αγαπούν τις ζεστές χορταστικές σούπες. Ακόμη, ένα από τα βασικά γεύματα των Φινλανδών είναι ο σολομός, ο οποίος συνδυάζεται με κρεμώδεις σάλτσες για ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα. Το κρέας ταράνδου σερβίρεται σε πολλά εστιατόρια, όπως επίσης και το κρέας αρκούδας, που είναι κι από τα πιο ακριβά πιάτα στην περιοχή.
Χρήσιμες πληροφορίες

Το Ελσίνκι έχει την ίδια ώρα με την Ελλάδα. 
Νόμισμα: Ευρώ
Για να καλέσετε στο Ελσίνκι χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό 00358.