Πολιτική Απορρήτου (GDPR)

Διαβάστε την εδώ.


κλείσιμο

Εκτός Σύνδεσης

Φαίνεται πως είστε εκτός σύνδεσης.
Παρακαλώ συνδεθείτε στο διαδίκτυο για να συνεχίσετε.

Καζαμπλάνκα

φωτογραφίες

αναχώρηση από:

αναλυτικές πληροφορίες

Λίγα λόγια για την Καζαμπλάνκα
Η Καζαμπλάνκα είναι η μεγαλύτερη πόλη στο Βασίλειο του Μαρόκου και βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του Ατλαντικού Ωκεανού. Η πόλη είναι το πρωτεύον λιμάνι της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα της  Αφρικής. Η Καζαμπλάνκα θεωρείται η οικονομική και επιχειρηματική περιοχή της χώρας, ενώ η πρωτεύουσα είναι το Ραμπάτ. Πασίγνωστη από την κινηματογραφική ταινία, η πόλη προσφέρει  μοναδικά ηλιοβασιλέματα, υπαίθριες αγορές, πλατείες και κτίρια.
Για την ιστορία
Η πόλη ιδρύθηκε το 1515 από τους Πορτογάλους, στη θέση της ακμάζουσας πόλης Αίφα. Το 1907 η πόλη κατακτήθηκε από τους Γάλλους, με αποτέλεσμα η Καζαμπλάνκα να εκσυγχρονιστεί και πλέον να αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς. Ακόμη, στην  πόλη ανεγέρθηκε το μεγαλύτερο μουσουλμανικό τέμενος του κόσμου. 
Κι από αξιοθέατα;
Το τζαμί του βασιλιά Hasan II: Είναι ένα εκπληκτικό αρχιτεκτονικό αριστούργημα αλλά και ορόσημο της πόλης, το οποίο χτίστηκε προς τιμήν του βασιλιά Hasan II. Πρόκειται για ένα τεράστιο τζαμί ενώ ο μιναρές του είναι ο υψηλότερος του κόσμου. 
Παλιά Πόλη: Αποτελεί ένα σημείο με στενά δρομάκια και ψηλά κτίρια, με παραδοσιακή αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα.
Twin Center: Αποτελεί ένα ένα σύμπλεγμα δύο ουρανοξυστών ύψους 28 ορόφων, στο κέντρο της πόλης στην συνοικία Μάαριφ. Φιλοξενούν στο εσωτερικό τους μεταξύ άλλων ένα εμπορικό κέντρο, ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων και τα γραφεία εταιρειών και διαφόρων υπηρεσιών.
Cathédrale Sacré-Coeur: Είναι μια μεγάλη λευκή εκκλησία ευρωπαϊκού στιλ με μαροκινές επιρροές. Για κάποια χρόνια λειτούργησε σαν σχολείο όμως πλέον φιλοξενεί εκθέσεις ζωγραφικής. 
Μουσείο Μαροκινού Ιουδαϊσμού: Είναι ένα μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία των Εβραίων στο Μαρόκο.
Γεύσεις από Καζαμπλάνκα
H Καζαμπλάνκα προσφέρει γεύσεις της μαροκινής κουζίνας με πολλές ισπανικές και γαλλικές επιρροές. Θα βρείτε επίσης πολλά ιταλικά και ασιατικά εστιατόρια. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε παραδοσιακή πίτα μπιστίγια, σούπα χαρίρα και το πιάτο με ψητό κατσίκι ή αρνί μετσούι.
Σε ότι έχει να κάνει με την νυχτερινή διασκέδαση, στην πόλη θα βρείτε αρκετά μπαρ και κλαμπ.
Τips 
Νόμισμα:  Ντιρχάμ Μαρόκου (MAD)
Γλώσσα: Αραβικά. Δεύτερη γλώσσα και αρκετά διαδεδομένη τα Γαλλικά
Κωδικός Κλήσης: +212