Πολιτική Απορρήτου (GDPR)

Διαβάστε την εδώ.


κλείσιμο

Εκτός Σύνδεσης

Φαίνεται πως είστε εκτός σύνδεσης.
Παρακαλώ συνδεθείτε στο διαδίκτυο για να συνεχίσετε.

Τελ Αβίβ

φωτογραφίες

αναχώρηση από:

αναλυτικές πληροφορίες

Γενικά
Το Τελ Αβίβ ή αλλιώς «Ανοιξιάτικος Λόφος», είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ, το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας αλλά και η πρώτη του πρωτεύουσα. Βρίσκεται στα παράλια της Μεσογείου, στα νότια των εκβολών του ποταμού Γιαρκόν και είναι χτισμένη στη κοιλάδα Σαρών, ενώ υδρεύεται από δύο μικρούς ποταμούς. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική πόλη, η οποία συνδυάζει την Ανατολή και τη Δύση και το μοντέρνο με το παραδοσιακό. Το Τελ Αβίβ διαθέτει πολυτάραχη ιστορία, παρόλα αυτά παραμένει μια ολοζώντανη πόλη με έντονη καθημερινότητα. 
Για την ιστορία
Το Τελ Αβίβ χτίστηκε στο προάστιο της πόλης Γιάφας το 1909. Το 1948 συγχωνεύθηκαν οι δύο πόλεις σε μία, και δημιουργήθηκε η πόλη Τελ Αβίβ-Γιάφα, η οποία και είναι η επίσημη ονομασία της. Παρότι έχει ταλαιπωρηθεί η πόλη από διάφορες μάχες, καταφέρνει και διατηρεί τον χαρακτήρα της. Σήμερα, η πόλη είναι μια τεράστια μητροπολιτική περιοχή, η οποία ενδείκνυται για χαλάρωση, διασκέδαση, περιπάτους και ευχάριστες εμπειρίες.   
Τι θα δούμε;
Λευκή Πόλη: Είναι μια συνοικία της πόλης με 4000 κτίρια, τα οποία εκπροσωπούν το κίνημα του μοντερνισμού. Το 2003 η περιοχή ανακηρύχθηκε σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO λόγω της Mπαουχάους αρχιτεκτονικής της. 
Γιάφα: Η Γιάφα είναι μια ελκυστική περιοχή που προσελκύει καθημερινά χιλιάδες τουρίστες, λόγω της vintage ατμόσφαιρα της, της ιδιαίτερης αισθητικής αλλά και της διαφορετικής εποχής.
Μουσείο Τέχνης του Τελ Αβίβ: Στο μουσείο θα βρείτε τη μεγαλύτερη συλλογή έργων σύγχρονης τέχνης. Υπάρχουν συλλογές από έργα διάσημων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, αλλά και επισκέψιμες αίθουσες όπου μπορείτε να δείτε τις διαδικασίες συντήρησης των έργων.
Κι αν πεινάσουμε;
Το Τελ Αβίβ έχει έναν πολυπολιτισμικό χαρακτήρα, καθώς η πόλη αποτελεί σταυροδρόμι της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου κι αυτό αντανακλάται και στην κουζίνα της. Έθνικ γεύσεις και επιρροές από την ιταλική, γαλλική και μαροκινή κουζίνα και πατροπαράδοτες γεύσεις που έφεραν οι κάτοικοι από τις παλιές τους πατρίδες. Κλασικά street food της πόλης είναι ο γύρος shawarma, falafel και hummus. 
Σε ότι έχει να κάνει με τη διασκέδαση, η πόλη είναι ξακουστή σε όλους τους λάτρεις του clubbing, καθώς η διασκέδαση διαρκεί στα μπαράκια και τα clubs του Τελ Αβίβ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Τips 
Νόμισμα: Νέο Σέκελ, Israeli New Shekel (ILS)
Διαφορά Ώρας: Δεν υπάρχει διαφορά ώρας από την Ελλάδα. 
Κωδικός Κλήσης: +972