Πολιτική Απορρήτου (GDPR)

Διαβάστε την εδώ.


κλείσιμο

Εκτός Σύνδεσης

Φαίνεται πως είστε εκτός σύνδεσης.
Παρακαλώ συνδεθείτε στο διαδίκτυο για να συνεχίσετε.

Κάιρο

φωτογραφίες

αναχώρηση από:

αναλυτικές πληροφορίες

Λίγα λόγια για το Κάιρο..
Το Κάιρο είναι η μεγαλύτερη πόλη του αραβικού κόσμου και της Αφρικής αλλά και η πρωτεύουσα της Αιγύπτου. Το Πανεπιστήμιο του Αζχάρ το οποίο είναι το δεύτερο παλαιότερο στον κόσμο ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης βρίσκεται στο Κάιρο. Η τοποθεσία του λόγω του ότι βρίσκεται κοντά στις αρχαίες πόλεις της Μέμφιδος, της Γκίζας και του Φουστάτ οι οποίες είναι κοντά στη Μεγάλη Σφίγγα και στις Πυραμίδες της Γκίζας είναι ο λόγος για τον οποίο σχετίζεται με την Αρχαία Αίγυπτο. Το ένα από τα δυο μετρό που υπάρχουν στη αφρικανική ήπειρο βρίσκεται στο Κάιρο και όσον αφορά στη κυκλοφορία κατατάσσεται δέκατο πέμπτο στον κόσμο με πάνω από 1,000 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.
Μιλώντας για ιστορία
Το φρούριο της Βαβυλώνας που κατασκευάστηκε από τους Ρωμαίους στο τέλος του 4ου αιώνα  στην ανατολική όχθη του Νείλου είναι η παλαιότερη κατασκευή σε αυτή την πόλη. Η πόλη ιδρύθηκε το 968 και αρχικά ονομάστηκε αλ-Μανσουρίγια. Εκείνη την περίοδο κατασκευάστηκε και το πανεπιστήμιο αλ-Αζχάρ το οποίο είναι το τρίτο παλαιότερο όλου του κόσμου. Η βιβλιοθήκη του Καΐρου με χιλιάδες βιβλία ήταν ο λόγος που η πόλη έγινε κέντρο μάθησης. Το δεύτερο όνομα αυτής της πόλης ήταν αλ-Καίρα ( η νικηφόρος) το οποίο δόθηκε από τον χαλίφη αλ-Μουίζ λι Ντιν Αλάχ. Η πόλη γνώρισε περίοδο μεγάλης ακμής τον 13ο-16ο αιώνα που είχε καταληφθεί από τους Μαμελούκους και ανθούσε ως ισλαμικό κέντρο σπουδών και από το εμπόριο μπαχαρικών.
Τον 15ο αιώνα ο πληθυσμός της πόλης μειώθηκε γύρω στις 150.000 λόγω θανάτου χιλιάδων ατόμων από την πανώλη. Ο πληθυσμός της τριπλασιάστηκε από το 1882 μέχρι το 1936 ενώ βρισκόταν υπό βρετανικό έλεγχο.
Η σημερινή πόλη βρίσκεται ανάμεσα στη μέση και κάτω Αίγυπτο και ευνοείται από το ξηρό και ήπιο κλίμα σ' όλες τις εποχές. Ανάπτυξη γνωρίζουν επίσης οι βιομηχανίες της και ιδιαίτερα η κλωστοϋφαντουργία, υαλουργία, χαλυβουργία, βιομηχανία τροφίμων, χημικών προϊόντων, καπνού και τσιμέντου ενώ αποτελείται και από πολλά μνημεία τα οποία διατηρήθηκαν σχεδόν ανέπαφα από το πέρασμα των αιώνων. Τέλος, είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Αφρικής και σημαντικό εμπορικό κέντρο με έναν από τους μεγαλύτερους αερολιμένες. Ανάπτυξη γνωρίζουν επίσης οι βιομηχανίες της και ιδιαίτερα η κλωστοϋφαντουργία, υαλουργία, χαλυβουργία, βιομηχανία τροφίμων, χημικών προϊόντων, καπνού και τσιμέντου. Έχει ωραία μνημεία που διατηρήθηκαν σχεδόν ανέπαφα από το πέρασμα των αιώνων.
Έρωτας με την πρώτη...βόλτα!
Είναι μια πόλη που έχει πολλά να δει κανείς. Αρχικά πρέπει να κάνετε μια επίσκεψη στο μεσαιωνικό φρούριο πάνω στο λόφο στα νοτιοανατολικά της πόλης. Τις εντυπώσεις κερδίζει το τζαμί του Μοχάμεντ Άλι ως το καλύτερο αξιοθέατο του συγκροτήματος. Αλλά είναι το καλύτερο σημείο για να μπορέσετε να απολαύσετε η θέα των επιβλητικών πυραμίδων της Γκίζας. 
Η γέφυρα Kasr Al Nile δε μπορεί να λείπει καθώς οδηγεί στη διάσημη πλατεία Ταχρίρ. Για τους λάτρεις της τέχνης καλό θα ήταν να επισκεφτούν την Όπερα του Καΐρου, το Μουσείο Μοντέρνας Αιγυπτιακής Τέχνης και το Μουσείο της Αιγύπτου. Ωστόσο αυτό που πρέπει να δουν όλοι οι επισκέπτες είναι οι πυραμίδες της Γκίζα. Η Μεγάλη Σφίγγα βρίσκεται στην είσοδο και σε απόσταση 15 λεπτών φτάνετε στη Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα στην οποία βέβαια υπάρχει μια έξτρα χρέωση για να την επισκεφτεί κανείς. Τέλος στην Παλιά πόλη μπορεί αν δεις κανείς το Κοπτικό Κάιρο το αποτελείται από πλήθος εκκλησιών όπως Συναγωγή Ben Ezra και το Κοπτικό Μουσείο.
Γεύσεις από το Καιρο
Ο αραβικός καφές με τα πικάντικα καρυκεύματα είναι μια γεύση που πρέπει να δοκιμάσουν όλοι οι επισκέπτες σε οποιοδήποτε μαγαζί βρεθεί στο δρόμο του. To Al Khal Egyptian Restaurant είναι ένα εστιατόριο που μπορείς να απολαύσεις διάφορες γεύσεις της Αιγύπτου. Μια άλλη καλή επιλογή είναι το Taboula Lebanese Restaurant το οποίο προσφέρεται Λιβανέζικο φαγητό με εξαιρετική αξία για την τιμή με μια ζεστή διακόσμηση και πολύ εξυπηρετικό προσωπικό. Επίσης το Koshary Abou Tarek βρίσκεται στο κέντρο της πόλης με διάφορα παραδοσιακά πιάτα καθώς και ένα menu για χορτοφάγους.
Tips
Νόμισμα:EGP (Αιγυπτιακή λίρα)
Ώρα: Μια ώρα πίσω από την Ελλάδα
Κωδικός κλήσης: +20