Πολιτική Απορρήτου (GDPR)

Διαβάστε την εδώ.


κλείσιμο

Εκτός Σύνδεσης

Φαίνεται πως είστε εκτός σύνδεσης.
Παρακαλώ συνδεθείτε στο διαδίκτυο για να συνεχίσετε.

Αμβούργο

φωτογραφίες

αναχώρηση από:

αναλυτικές πληροφορίες

Λίγα λόγια για το Αμβούργο…

Αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας σε πληθυσμό, καθώς διαθέτει 1.742.707 κατοίκους, ενώ είναι ένα από 16 γερμανικά ομόσπονδα κρατίδια. Το Αμβούργο αποτελεί το μεγαλύτερο οικονομικο - πολιτισμικό κέντρο στη Βόρεια Γερμανία, διαθέτει 2.302 γέφυρες (περισσότερες από όσες έχει η Βενετία και το Άμστερνταμ) και το λιμάνι του, είναι το μεγαλύτερο, όχι μόνο στην Γερμανία, αλλά και στην Ευρώπη. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί, ότι το λιμάνι του Αμβούργου δεν είναι παραθαλάσσιο, αλλά το διασχίζει ο ποταμός Έλβας. 

Λίγα λόγια για την ιστορία του…

Το Αμβούργο καταστράφηκε αρκετές φορές στην ιστορία του. Το όνομα της πόλης προέρχεται από τον πρώτο μόνιμο οικισμό, ο οποίος ήταν χτισμένος από τον αυτοκράτορα Καρλομάγνο, το 808 μ.Χ. Το συγκεκριμένο κάστρο κατασκευάστηκε σε στέρεο έδαφος ανάμεσα στους βάλτους μεταξύ του ποταμού Άλστερ και του ποταμού Έλβα, ως αμυντική υποδομή στις επιδρομές των Σλάβων. Το πρόθεμα Ham ή Hamma είναι απροσδιόριστο, όπως και η ακριβής τοποθεσία του κάστρου.

Πώς διασκεδάζει το Αμβούργο…

Το Αμβούργο αποτελεί το πιο πολυσύχναστο λιμάνι της πόλης και η νυχτερινή ζωή βρίσκεται καθημερινά στα ύψη. Η συγκεκριμένη πόλη προσφέρει πολλές εναλλακτικές λύσεις διασκέδασης που εξυπηρετούν όλα τα γούστα. Πρόκειται για ένα μέρος για όλες τις ηλικίες που διαθέτει από ήσυχα μπαρ, έως club με δυνατή μουσική, τα οποία παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.Τα χαλαρά βραδινά κοκτέιλ στο λιμάνι αξίζει να τα δοκιμάσετε, καθώς το τοπίο τριγύρω δημιουργεί την απόλυτη ειδυλλιακή ατμόσφαιρα.

Γεύσεις από Αμβούργο...

Η κουζίνα του Αμβούργου αντιπροσωπεύει, συνήθως, διεθνείς προδιαγραφές αλλά παντού μπορείτε να βρείτε και μία απλή πίτσα αλλά και μία σειρά από ταβέρνες που επιμένουν στην παραδοσιακή τοπική κουζίνα του Αμβούργου. Στα μεγαλύτερα γαστρονομικά εστιατόρια του Αμβούργου συγκαταλέγονται το εστιατόριο "Χαέρλιν" στο ξενοδοχείο Φιρ Γιάρεστσάιτεν καθώς και το "Λαντχάους Σέρερ" και το "Λουι Κ. Γιάκομπ" στην Ελμπσάουζεε. Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε τα γεύματά σας σε κάποιο από τα  πολυτελή εστιατόρια και μπαρ που υπάρχουν κατά μήκος του Έλβα και του Άλστερ.

Πώς θα μετακινηθείτε στο Αμβούργο….

Το δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς του Αμβούργου είναι πολύ οργανωμένο. Διαθέτει τρένο, έξι γραμμές S-Bahn (υπέργειο) και τέσσερις γραμμές U-Bahn (υπόγειο), λεωφορεία και έξι γραμμές πλοίων φέρι στο λιμάνι και τον ποταμό Έλβα. Επιπλέον, παρέχονται ημερήσια και ομαδικά εισιτήρια από εκδοτικά μηχανήματα στους σταθμούς τρένων αλλά και από τον οδηγό του λεωφορείου. Υπάρχουν γραμμές λεωφορείων που λειτουργούν όλο το 24ωρο γεγονός που κάνει τις μετακινήσεις στην πόλη πολύ εύκολες.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Νόμισμα: Ευρώ.

Διαφορά ώρας: -1.

Κωδικός Κλήσης: +49 040.