Πολιτική Απορρήτου (GDPR)

Διαβάστε την εδώ.


κλείσιμο

Εκτός Σύνδεσης

Φαίνεται πως είστε εκτός σύνδεσης.
Παρακαλώ συνδεθείτε στο διαδίκτυο για να συνεχίσετε.

Εδιμβούργο

φωτογραφίες

αναχώρηση από:

αναλυτικές πληροφορίες

Το Εδιμβούργο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας καθώς και η πρωτεύουσα της. Η πόλη αυτή είναι χτισμένη πάνω σε επτά λόφους δίνοντας την αίσθηση πως είναι ένα σκηνικό θεάτρου. Πάρκα, κήποι, λόφοι, βράχια αλλά και ένα κέντρο που συνδυάζει το παλιό με το μοντέρνο.

Για την ιστορία 
Το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου ήταν ο λόγος που η πόλη αποτέλεσε μεγάλο κέντρο την εποχή του Διαφωτισμού. Είναι η έβδομη μεγαλύτερη πόλη στο Ηνωμένο Βασίλειο με πληθυσμό 486.120 κατοίκων. Έρχεται δεύτερη μετά το Λονδίνο όσον αφορά στον τουρισμό της. Η τοποθεσία του Εδιμβούργου και συγκεκριμένα της Παλιάς Πόλης ήταν ο λόγος που συγκρίθηκε αρκετές φορές με την Ακρόπολη της Αθήνας και που συχνά το αποκαλούσαν ως "Αθήνα του Βορρά" . Συγκεκριμένα και οι δύο πόλεις βρίσκονταν σε πεδιάδα που κατέληγε σε λιμάνι.

Μια βόλτα στο Εδιμβούργο
Η Παλιά και η Νέα πόλη είναι βασικό χαρακτηριστικό του Εδιμβούργου. Στο Royal Mile, το πιο κεντρικό σημείο της Παλιάς Πόλης, μπορείτε να δείτε την πιο ενδιαφέρουσα μείξη, καθώς συνδυάζει τα εντυπωσιακά κτίρια και τα διάφορα καταστήματα με τα μεσαιωνικά κτίρια, τις εκκλησίες και τα μουσεία. Το Βασιλικό Μουσείο της Σκωτίας, το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και πολυάριθμοι υπόγειοι δρόμοι είναι μερικά από τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης. Από την άλλη μεριά η Νέα Πόλη βρίσκεται εκεί για να μπορέσει να στεγάσει τον πληθυσμό που δεν είχε τη δυνατότητα η Παλιά Πόλη. Ωστόσο, εάν και αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα γεωργιανής αρχιτεκτονικής σε όλο τον κόσμο, επεκτάθηκε τόσο γρήγορα που δεν μπόρεσε να διατηρήσει τον σχεδιασμό της. Η  Princess Street είναι η κεντρικότερη πλατεία ενώ οι St. Andrew’s Square και Charlotte Square βρίσκονται ανατολικά και δυτικά ομορφαίνοντας και άλλο αυτή την πόλη.

City Sightseeing
Μερικά από τα αξιοθέατα που πρέπει να δείτε είναι:
Το Κάστρο: Πρόκειται για το σήμα κατατεθέν της πόλης. Βρίσκεται πάνω από την πόλη στο Pentland Hills και το Firth of Forth, στην κορυφή ενός ανενεργού ηφαιστείου ενώ το αρχαιότερο τμήμα του κάστρου χρονολογείται από το 12ο αιώνα.
Η Εθνική Πινακοθήκη: Βρίσκεται στη μέση του δρόμου Princess Street και αποτελείται από 2 νεοκλασικά κτίρια του 19ου αιώνα, όπου μπορείτε να δείτε έργα μεγάλων καλλιτεχνών. 
Οι Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι: Θα βρείτε περίτεχνα διαμορφωμένους κήπους και δασώδη τοπία, αλλά και το κέντρο βοτανικής επιστήμης. Μπορείτε να κάνετε βόλτα στο πάρκο και να ταΐσετε τα μικρά ζώα. Η είσοδος είναι ελεύθερη και είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα.
Ζωολογικός κήπος Εδιμβούργου: Ο ζωολογικός κήπος βρίσκεται σε μια καταπράσινη πλαγιά ενός λόφου, σε απόσταση 10 λεπτών από το κέντρο της πόλης και φιλοξενεί πάνω από 1,000 σπάνια ζώα όλου του κόσμου. Θα βρείτε τη μεγαλύτερη αποικία πιγκουίνων, ασιατικά λιοντάρια και ζέβρες.  


Και επειδή πεινάσαμε
Μια απεριόριστη επιλογή από εστιατόρια και μπαρ, το Εδιμβούργο εξυπηρετεί όλα τα γούστα και τα budgets. Από καλό φαγητό έως fast food αλλά και διεθνή κουζίνα, η πόλη αποτελεί έναν γαστρονομικό παράδεισο. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, στη Rose Street αλλά και στις συνοικίες Leith and West End. Φυσικά, πρόκειται και για μια πόλη που ξέρει να καλοπερνάει, καθώς μπορείτε να διασκεδάσετε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.  Αλλά και για όσους προτιμούν ένα μέρος με χαλαρή διάθεση, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα άπειρα pubs της πόλης, αφού λέγεται ότι έχει περισσότερες pub από οποιαδήποτε άλλη πόλη του κόσμου. 
Δε θα μπορούσε να θεωρηθεί ολοκληρωμένη η εμπειρία διαμονής στο Εδιμβούργο, εάν δεν επισκεφτείτε το μουσείο Scotch Whisky Experience. Το ουίσκι είναι το εθνικό ποτό της Σκωτίας και στο μουσείο θα να κάνετε μια περιήγηση στα 300 χρόνια ιστορίας του.
Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το “Κέντρο Σκωτσέζικου Oυίσκι” στην κωμόπολη Graigellachie, για να μάθετε την ιστορία και τη διαδικασία παραγωγής του.

Tips
Νόμισμα: Βρετανική λύρα
Ώρα: Δύο ώρες πίσω από την ώρα Ελλάδος