Πολιτική Απορρήτου (GDPR)

Διαβάστε την εδώ.


κλείσιμο

Εκτός Σύνδεσης

Φαίνεται πως είστε εκτός σύνδεσης.
Παρακαλώ συνδεθείτε στο διαδίκτυο για να συνεχίσετε.

Κοπεγχάγη

φωτογραφίες

αναχώρηση από:

αναλυτικές πληροφορίες

Λίγα Λόγια

Ταξιδεύουμε στην πιο ρομαντική πόλη, την πρωτεύουσα και την πολυπληθέστερη πόλη της Δανίας. Σε λίγες ώρες θα είστε θεατής ενός ζωντανού πίνακα ζωγραφικής, με το κοσμικό λιμάνι που περιβάλλεται από γραφικά αρχοντικά, ανάμεσα στα δεκάδες κανάλια της, προσεγμένους λιθόστρωτους δρόμους και καταπράσινα πάρκα, μιας εικόνας που φαντάζει με καρτ ποστάλ, που αναπαριστά τη μαγική πόλη της Κοπεγχάγης. Έχει αναγνωριστεί ως ένα σημαντικό αστικό, πολιτιστικό και πολυπολιτισμικό κέντρο και όχι αδίκως. Θα είμαστε συνοδοιπόροι σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.  Εμείς θα σας δώσουμε μερικά tips και εσείς θα φτάσετε το όνειρο στο απόγειό του.

Για την ιστορία….

Επειδή κάθε στρατιώτης χρειάζεται πολεμοφόδια για να βγει νικητής και μια γερή οικοδομή στηρίζεται στα θεμέλιά της, ο δικός μας ταξιδιώτης δε νοείται να μη ξέρει λίγα λόγια “έτσι για την ιστορία”.  Στο όνομα της πόλης αντανακλάται η προέλευση της ως κέντρου εμπορίου και ως ένα από τα πιο όμορφα λιμάνια λιμάνια. Το αρχικό, αλλά και σύγχρονο δανέζικο όνομα, “Køpmannæhafn”, ή απλώς Hafn ή Havn, σημαίνει «λιμάνι των εμπόρων». Όπως έχετε ήδη καταλάβει, πρόκειται για μια φιλόδοξη και μοντέρνα πόλη, που έχει πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη της.

Αξιοθέατα που αξίζει να δείτε...

Μια πόλη με τέτοια ιστορία θα ήταν αδύνατο να μη διατηρεί αξιοθέατα και μνημεία άξια αναφοράς και θαυμασμού από τους επισκέπτες της, αλλά και από τους ίδιους τους κατοίκους της.

Κάνοντας τη περιήγησή σας, θα κάνετε μία στάση στο Κάστρο του Ρόζενμποργκ. Είναι απλά ένα υπόδειγμα της βασιλικής ιστορίας. Πλούτος και χλιδή συζευγμένα σε ένα  αναγεννησιακού ρυθμού ανάκτορο, χωρίς κορεσμό και περιορισμό. Θα εντυπωσιαστείς, γιατί τότε ο Andersen δε χόρταινε είχε έφεση.

Περιπλανηθείτε σε έναν από τους αρχαιότερους ζωολογικούς κήπους της Ευρώπης. Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε ένα νέο ζωικό βασιλείο. Ο  Ζωολογικός Κήπος της Κοπεγχάγης στεγάζεται σε έναν όμορφο και καλά οργανωμένο περιβάλλον. Αξίζει να τον επισκέφτείς απλά και μόνο για την πολική της αρκούδα.

Η χειμερινή κατοικία του Δανού μονάρχη είναι ακόμη ζωντανή και έχει ανοίξει τις πύλες της για όλους τους επισκέπτες της. Είναι το περίφημο ονομαστό Παλάτι της Δυναστείας των Κρίστιαν «Κρίστιανσμποργκ», το οποίο βρίσκεται στο νησί Slotsholmen στο κέντρο της Κοπεγχάγης και ο συμβολικός του ρόλος είναι μεγάλος, καθώς εδώ στεγάζονται οι αρχές των τριών σημαντικότερων εξουσιών, της εκτελεστικής, της νομοθετικής και της δικαστικής εξουσίας.

Δρομολογείστε μέσα σε όλα και την επίσκεψή σας στο Μουσείο Τέχνης «Νι Κάλσμπεργκ». Επιχορηγούμενο από τη γνωστή, εθνική ζυθοποιία της Δανίας, το μουσείο αυτό, λαμβάνει χώρα σε ένα κομψό κτήριο, προξενώντας μόνο το θαυμασμό των επισκεπτών του για τον πλούτο και την άρτια έκθεση που προσφέρει στο κοινό του. Θα εντυπωσιαστείτε από τα αρχαία γλυπτά και τα ιδιαίτερα τα ελληνικής καταγωγής γλυπτά, τα οποία θα σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Αποτελεί συγχρόνως το κέντρο Επισκεπτών της Ζυθοποιίας Κάλσμπεργκ, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι αξίζει να αφιερώσεις αρκετό από το χρόνο σου.

Πού να φάτε και τι να πιέιτε…

Αντικειμενικά το φαγητό είναι εξαιρετικό στην Κοπεγχάγη, επομένως αξίζει να δοκιμάσετε τα τοπικά εδέσματα που συνδυάζουν την παραδοσιακή κουζίνα με μοντέρνες πινελιές. Στα μοντέρνα στέκια και στις ζωντανές συνοικίες, θα βρείτε εστιατόρια που επιμελούνται ταλαντούχοι σεφ, προτείνοντας ιδιαίτερες γαστρονομικές εκδοχές της σκανδιναβικής κουζίνας. Συνοδεύστε το φαγητό σας με τοπική μπύρα, διότι όπως ισχυρίζονται και οι Δανοί, η Δανία είναι η χώρα της μπύρας. Οι περισσότεροι Δανοί απολαμβάνουν να πίνουν “pilsner”, αλλά εμέις σας προτείνουμε  Calsberg και κυρίως Pale Ale" και "Winter Rye".

Από τα λίγα που σας είπαμε,  πρόκειται για μια πόλη που προσφέρει σχεδόν ιδανική ποιότητα ζωής στους κατοίκους της.

Χρήσιμες πληροφορίες

Χρειάζεται να αλλάξετε συνάλλαγμα, διότι οι Δανοί χρησιμοποιούν ως νόμισμα την Κορώνα.

Η ισοτιμία ειναι: 10 Κορώνες Δανίας (DKK)=1,34Ευρώ (EUR).

Τα ρολόγια δείχνουν μια ώρα πίσω σε σχέση με την Ελλάδα.

Επίσημη γλώσσα είναι τα Δανέζικα.

Για να καλέσετε στην Ελλάδα βάζετε μπροστά από τον αριθμό τον κωδικό 0045.