Πολιτική Απορρήτου (GDPR)

Διαβάστε την εδώ.


κλείσιμο

Εκτός Σύνδεσης

Φαίνεται πως είστε εκτός σύνδεσης.
Παρακαλώ συνδεθείτε στο διαδίκτυο για να συνεχίσετε.

Μόσχα

φωτογραφίες

αναχώρηση από:

αναλυτικές πληροφορίες

Λίγα λόγια

Η πρωτεύουσα της Ρωσίας είναι η πολυπληθέστερη πόλη ολόκληρης της Ευρώπης αφού οι κάτοικοι της ξεπερνούν τα 11 εκατομμύρια. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μόσχοβα, παραποτάμου του Βόλγα, από τον οποίο πήρε και το όνομα της. Στα σχεδόν χίλια χρόνια της ύπαρξης της, η Μόσχα έχει πλούσια ιστορία. Αμέτρητα αξιοθέατα, εμβληματικά κτίρια, υπερπολυτελή ξενοδοχεία και εστιατόρια, άφθονο χαβιάρι και βότκα, αποτελούν πόλο έλξης για τους ευκατάστατους κυρίως ξένους που την επισκέπτονται. Ακόμη και το μετρό της πόλης θεωρείται αξιοθέατο χάρη στη μοναδική αρχιτεκτονική των 182 σταθμών του.

Τι θα φάτε στη Μόσχα;

Παρότι η Μόσχα θεωρείται μία από τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου, οι γνώστες πάντα θα βρίσκουν που μπορούν να φάνε νόστιμα και φτηνά. Είναι τα μέρη που απευθύνονται σε αυτούς που προτιμούν τη νοσταλγία του παραδοσιακού ρωσικού φαγητού, την προσιτή και πλούσια κουζίνα των σοβιετικών δημοκρατιών, που κοστίζει λιγότερο και κρύβει μικρές γαστρονομικές εκπλήξεις.

Διασκέδαση και Νυχτερινή ζωή στη Μόσχα!

Πρέπει οπωσδήποτε να ζήσεις την εμπειρία ενός τσαγιού σε κάποιο από τα cafe’ s της πόλης. Το τσάι στη Μόσχα είναι ολόκληρη ιεροτελεστία, με το σαμοβάρι να καίει διαρκώς και τους συνοδευτικούς μεζέδες να αποτελούν κανονικό γεύμα. Οι Ρώσοι έχουν όμως και μακρά παιδεία στο θέατρο, την κλασική μουσική και το μπαλέτο. Αξίζει να παρακολουθήσεις τα μπαλέτα Μπολσόι, καθώς και να επισκεφτείς κάποιον από τους πολλούς φημισμένους χώρους για όπερα και κονσέρτα κλασικής μουσικής. Από την άλλη, θα βρείτε πολλά ωραία clubs και δεκάδες καζίνο σε κάθε γωνιά.

Ποιες βόλτες είναι οι αγαπημένες σας;

Υπάρχει ένα προάστιο όπου ζουν οι εκατομμυριούχοι, η Ρουμπλιόφκα, με πολύ ωραία εστιατόρια σε γυάλινα κτίρια πάνω στο ποτάμι. Απέχει βέβαια περίπου 50΄ με το αυτοκίνητο. Η Μόσχα έχει απίστευτα πάρκα, σαν να έχεις ένα δάσος μες στην πόλη. Θέλεις ώρες να τα περπατήσεις.

Χρήσιμες πληροφορίες

Νόμισμα: Το ρούβλι. 1 ευρώ = 43 ρούβλια.

Διαφορά Ώρας: +1.

Επίσημα έγγραφα: Για να επισκεφθείτε την Μόσχα, εκτός από έγκυρο διαβατήριο θα πρέπει να βγάλετε βίζα. Για την έκδοση της θα επικοινωνήσετε με τη Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα (210 6725235) ή στο Ρώσικο Προξενείο στη Θεσσαλονίκη (211 198 76 52)