Πολιτική Απορρήτου (GDPR)

Διαβάστε την εδώ.


κλείσιμο

Εκτός Σύνδεσης

Φαίνεται πως είστε εκτός σύνδεσης.
Παρακαλώ συνδεθείτε στο διαδίκτυο για να συνεχίσετε.

Αγία Πετρούπολη

φωτογραφίες

αναλυτικές πληροφορίες

Λίγα λόγια

Η Αγία Πετρούπολη, ‘’Πόλη του Αγίου Πέτρου’’, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και πολιτιστική πρωτεύουσα της Ρωσίας. Θεωρείται μία από τις σημαντικότερες κι ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Η πολιτιστική και ιστορική της σημασία είναι εφάμιλλη της Ρώμης και των Παρισίων, κάνοντας την ‘’Βενετία του Βορρά’’ έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς πόλους έλξης του κόσμου. Έχει παίξει ένα σημαντικότατο ρόλο στη ζωή της Ρωσίας, καθώς πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Είναι ένα μέρος γεμάτο ομορφιές και αξιοθέατα που έχει αποτελέσει έμπνευση πολλών λογοτεχνών κι έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια ιστορία. Είναι η μοναδική μεγαλούπολη στον κόσμο που συμπεριλαμβάνεται στην UNESCO.

Ας δούμε και λίγο την ιστορία της!

Ονομάστηκε από πολλούς η ‘’Βενετία του Βορρά’’, αφού είναι χτισμένη πάνω σε νησάκια του ποταμού Νέβα. Είναι η πόλη με τα αυτοκρατορικά παλάτια, τα παραμυθένια κανάλια και τα τοξωτά γεφύρια, τα πάρκα και τα μουσεία. Η πόλη των Τσάρων, η αριστοκρατική Αγία Πετρούπολη, ιδρύθηκε το 1703 από τον Μέγα Πέτρο με σκοπό να γίνει το προπύργιο της Ρωσίας στη Δύση και για ένα διάστημα δύο αιώνων υπήρξε πρωτεύουσα της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Η εντυπωσιακή και πλούσια αρχιτεκτονική της, δε μαρτυρά ότι είναι μια πόλη μόλις 300 ετών. Οι τέχνες και τα γράμματα καλλιεργήθηκαν για χρόνια στην Αγία Πετρούπολη, η οποία έχει συνδέσει το όνομα της με τη ζωή των διάσημων συγγραφέων Ντοστογιέφσκι, Πούσκιν και Τολσόι, αλλά και των φημισμένων μουσικών Τσαΐκόφσκι, Ραχμάνινοφ και Προκόφιεφ.

Ξεκινάμε τις βολτούλες στην αγαπημένη Αγία Πετρούπολη;

Για να γνωρίσετε τη μεγαλοπρέπεια και το ρομαντισμό που κρύβει αυτή η πόλη, ξεκινήστε την περιήγηση σας με μια κρουαζιέρα στα κανάλια του ποταμού Νέβα. Η εικόνα της πόλης μέσα από το νερό θα σας μαγέψει. Αμέσως μετά περπατήστε στην κεντρική λεωφόρο Νέφσκι με την εκκλησία της Παναγίας, δείτε τον χρυσό πύργο του Ναυαρχείου, το φρούριο Πετροπαβλόφσκ, την εκκλησία του Καζάν και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαάκ. Φυσικά, μην παραλείψετε να στρέψετε την προσοχή σας στον τεράστιο τρούλο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ισαάκ, όπου είναι φτιαγμένος από 100 κιλά καθαρού χρυσού. Τέλος, επισκεφθείτε όσα περισσότερα μνημεία ή μουσεία μπορείτε και προλαβαίνετε.

Καλές οι βόλτες, αλλά πεινάσαμε…

Ξεχασμένες συνταγές από την προεπαναστατική Ρωσία, ποιητικές βραδιές σε πολυτελείς τραπεζαρίες, εικόνες από την Αγία Πετρούπολη του Γκόγκολ και του Ντοστογιέφσκι. Φοράμε τα καλύτερα μας και δοκιμάζουμε τα αγαπημένα φαγητά των τσάρων στα καλύτερα εστιατόρια της πόλης. Κάποια χαρακτηριστικά εστιατόρια που μπορείτε να επισκεφθείτε και να απολαύσετε γευστικά και σχετικά οικονομικά πιάτα, είναι το Chekhov, το Demidov, το Na Zdorovje και το Noble Nest.

Νυχτερινή ζωή στην Αγία Πετρούπολη….για να δούμε!!

Η Αγία Πετρούπολη μπορεί να φημίζεται για τη λογοτεχνία, την αρχιτεκτονική και τη μουσική της, αλλά είναι εξίσου γνωστή και για την νυχτερινή της ζωή. Σήμερα, θα βρείτε πολλές εναλλακτικές για νυχτερινή διασκέδαση, όπως είναι διάφορες ζωντανές ροκ συναυλίες, καθώς και τζαζ και καλλιτεχνικά σωματεία, όπου μπορείτε να πιείτε μια μπύρα και να συναντήσετε πολλούς ανθρώπους το ίδιο βράδυ. Τέλος, υπάρχουν πολλά φεστιβάλ διάσπαρτα σε όλο το κέντρο. Το μόνο που έχετε να κάνετε: να ανακαλύψετε όσα πιο πολλά μπορείτε.

Χρήσιμες πληροφορίες

Νόμισμα: Το ρούβλι όπου 1€ = 43 ρούβλια.

Διαφορά ώρας: +1.

Επίσημα έγγραφα: Για να επισκεφθείτε την Αγία Πετρούπολη εκτός από έγκυρο διαβατήριο, θα πρέπει να βγάλετε βίζα. Για την έκδοσή της θα επικοινωνήσετε με τη Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα (210 6725235) ή με κάποιο ταξιδιωτικό πρακτορείο.