Πολιτική Απορρήτου (GDPR)

Διαβάστε την εδώ.


κλείσιμο

Εκτός Σύνδεσης

Φαίνεται πως είστε εκτός σύνδεσης.
Παρακαλώ συνδεθείτε στο διαδίκτυο για να συνεχίσετε.

Λισαβόνα

φωτογραφίες

αναχώρηση από:

αναλυτικές πληροφορίες

Γενικά για τη Λισαβόνα...

Σχετικά με τη Λισαβόνα, είναι ίσως η πιο νοσταλγική πόλη της Ευρώπης. Χτισμένη στις εκβολές του μεγαλύτερου ποταμού της Ιβηρικής, του Τάγου, διαθέτει 20 αιώνες ιστορίας αλλά και σύγχρονη ψυχή, συνδυάζοντας την κοσμοπολίτικη ζωντάνια σύγχρονης μεγαλούπολης με μια παλαιομοδίτιτκη αύρα. Για να τη ζήσετε όπως της ταιριάζει πρέπει να έχετε διάθεση για περπάτημα στις ανηφόρες και τις κατηφόρες των γραφικών συνοικιών Alfama και Mouraria, οι οποίες ‘’γέννησαν’’ τα μελαγχολικά φάντο και στο Bairro Alto, την καρδιά της Λισαβόνας, που σφύζει από ζωή. Ακόμη, θα συναντήσετε πολλά εμπορικά καταστήματα και έντονη νυχτερινή ζωή στο Bairro Alto, καθώς και αρκετά μοδάτα εστιατόρια και μπαρ.

Φαγητό και Ποτό στη Λισαβόνα!

Είτε πρόκειται για φρέσκα θαλασσινά, είτε διεθνή κουζίνα, είτε για ένα φλιτζάνι καφέ, η Λισαβόνα είναι ιδανικός προορισμός για να απολαύσεις όλα τα παραπάνω. Θεωρείστε μια στάση σε ένα από τα θρυλικά καφέ στη Λισαβόνα ως υποχρεωτική.

Ποικιλία από εστιατόρια που ειδικεύονται σε όλες τις κουζίνες, την παραδοσιακή, πορτογαλική, τη διεθνή ή σύγχρονη, τη χορτοφαγική, σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michellin, θα βρείτε σε όλη την πόλη και ιδιαίτερα στο Bairro Alto.

Αυτό για το οποίο ξεχωρίζει η Λισαβόνα είναι η μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια για όλα τα γούστα, καθώς και το καλύτερο κρασί.

Δύο φορές το χρόνο, η Λισαβόνα φιλοξενεί την ‘’Εβδομάδα Εστιατορίων της Λισαβόνας’’, δίνοντας σε ντόπιους και τουρίστες την ευκαιρία να απολαύσουν εκλεκτό φαγητό με μικρό αντίτιμο και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Νυχτερινή ζωή και Διασκέδαση αλλά Λισαβόνα!

Υπάρχουν πολλές επιλογές σε κλαμπ, είτε σας αρέσει να χορεύετε σε μουσική house, είτε στον ήχο ζωντανής μπάντας. Τα περισσότερα κλαμπ για χορό συγκεντρώνονται κοντά στον ποταμό στην Avenida 24 de Julho (ανάμεσα στο κέντρο και το Belem), στην περιοχή του λιμανιού κάτω από την 25 de Abril Bridge προς τα δυτικά κι απέναντι από το σιδηροδρομικό σταθμό Santa Apolonia προς τα ανατολικά.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι ντόπιοι αρχίζουν το βράδυ με ένα μεγάλο δείπνο και bar-hopping για ώρες, η ‘’ζωή’’ στα κλαμπ ξεκινάει μετά τις 2 το πρωί και οι πραγματικοί γλεντζέδες δεν φεύγουν πριν το χάραμα.

Χρήσιμες πληροφορίες!

Κωδικός κλήσης: +35

Διαφορά ώρας: -2

Νόμισμα: Ευρώ €

Lisboa Card: Παρέχει απεριόριστη πρόσβαση σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δωρεάν είσοδο ή έκπτωση σε πολλά μουσεία και αξιοθέατα, εκπτώσεις σε καταστήματα, εστιατόρια και άλλα. Μπορείτε να την προμηθευτείτε από το αεροδρόμιο και από τα γραφεία του Τουριστικού Οργανισμού της Λισαβόνας (Rua do Arsenal 23, τηλ: 00351 210312700). Ισχύει για 24, 48 ή 72 ώρες.