Πολιτική Απορρήτου (GDPR)

Διαβάστε την εδώ.


κλείσιμο

Εκτός Σύνδεσης

Φαίνεται πως είστε εκτός σύνδεσης.
Παρακαλώ συνδεθείτε στο διαδίκτυο για να συνεχίσετε.

Μπρατισλάβα

φωτογραφίες

αναχώρηση από:

αναλυτικές πληροφορίες

Λίγα Λόγια

Μπρατισλάβα ή αλλιώς η λεγόμενη “πόλη των βασιλέων”, η οποία είναι χτισμένη σε απόσταση αναπνοής από την Ουγγαρία, την Αυστρία, και την Τσεχία. Μια μικρή πόλη στην οποία από την πρώτη στιγμή θα σε κερδίσουν τα εντυπωσιακά μεσαιωνικά της κτίρια, καθώς και τα πλακόστρωτα δρομάκια της, ενώ η ζωντάνια και η γοητεία της δεν θα σε αφήσουν σίγουρα αδιάφορο!

Έτσι για την ιστορία..

Έχουμε και λέμε… Η Μπρατισλάβα είναι η  πρωτεύουσα της Σλοβακίας καθώς και η μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη της χώρας,  ενώ παράλληλα θεωρείται η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της κεντρικής Ευρώπης. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Δούναβη. Επίσης, είναι η έδρα της Προεδρίας, του κοινοβουλίου και της σλοβακικής κυβέρνησης. Ιστορικά, δεν είναι γνωστό το έτος ίδρυσής της, αλλά τα πρώτα στοιχεία κατοίκησης, χρονολογούνται από την χαλκολιθική περίοδο. Στην πόλη υπάρχουν πολλά πανεπιστήμια, στα οποία σπουδάζει μεγάλος αριθμός Ελλήνων φοιτητών.

Έφτασα…και τώρα;

Η περιπλάνηση μας στην Μπρατισλάβα, ξεκινάει από τις όχθες του Δούναβη, ο οποίος περνάει μέσα από την πόλη και σου επιτρέπει να απολαύσεις μια μαγευτική θέα ως την Βιέννη και την Ουγγαρία. Περπατώντας στα σοκάκια της, θα ανακαλύψεις την ομορφιά της Παλιάς Πόλης. Το Μεσαιωνικό Κάστρο, η Πύλη του Αγίου Μιχαήλ, το Προεδρικό Μέγαρο, το Παλάτι του Αρχιεπισκόπου, καθώς και η γέφυρα Novy Most είναι κάποια από τα πολλά αξιοθέατα αυτής της μικρής πόλης… Μην παραλήψεις να κάνεις μία βόλτα στο πάρκο Horsky το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο ιστορικό κέντρο και αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες..

Και λίγο γεύση…

Αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας κάθε χώρας, είναι η κουζίνα της.. Στην πόλη θα βρείτε πολλά εστιατόρια, που μπορείτε να δοκιμάσετε τις ντόπιες γεύσεις.. Η τοπική κουζίνα περιλαμβάνει, σούπες κατά κύριο λόγο καθώς και πολύ γευστικά φιλέτα μοσχαρίσιου και χοιρινού. Δοκιμάστε το τοπικό κρεμώδες τυρί, tangry bryndza, καθώς και το παραδοσιακό πιάτο της Σλοβακίας, το bryndzove halusky!!

Μπρατισλάβα by night..

Έφτασε το βράδυ… Αξίζει να βρεθείς στην Michalska street!! Εκεί χτυπάει η καρδιά της Μπρατισλάβα..Αμέτρητα μπαρ, ντίσκο και κλάμπ γεμάτα με νέο κόσμο και ζωντάνια. Το κέφι και ο χορός δεν σταματάει ενώ έχεις την δυνατότητα να δοκιμάσεις ένα  Slivovica, το παραδοσιακό ποτό της Σλοβακίας. Ένα είναι σίγουρο, ότι γούστα και αν έχεις στην διασκέδαση, εδώ σίγουρα θα ικανοποιηθούν!!

Χρήσιμες πληροφορίες

Νόμισμα: Το εθνικό νόμισμα της Σλοβακίας είναι το ευρώ.

Ώρα:  Η Σλοβακία είναι μία ώρα πίσω από την Ελλάδα.