Πολιτική Απορρήτου (GDPR)

Διαβάστε την εδώ.


κλείσιμο

Εκτός Σύνδεσης

Φαίνεται πως είστε εκτός σύνδεσης.
Παρακαλώ συνδεθείτε στο διαδίκτυο για να συνεχίσετε.

Δουβλίνο

φωτογραφίες

αναχώρηση από:

αναλυτικές πληροφορίες

Λίγα λόγια

Το Δουβλίνο είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ιρλανδίας. Μια πανέμορφη πόλη που μετρά περισσότερα από χίλια χρόνια ιστορίας, κάτι που το καταλαβαίνει κανείς, καθώς είναι αρκετά τα σημάδια που έχουν αποτυπωθεί στα κτήρια και στους δρόμους της πόλης, που φανερώνουν το στίγμα του παρελθόντος. Ακόμη, ένα από τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά του Δουβλίνου είναι ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων του, καθώς αυτός δεν ξεπερνά τα 30 χρόνια!

Και λίγη ιστορία…

Το Δουβλίνο είναι μια πόλη με τεράστια ιστορία. Η πρώτη γραπτή αναφορά έγινε το έτος 140 π.Χ. από τον Έλληνα αστρονόμο και χαρτογράφο Κλαύδιο Πτολεμαίο, ωστόσο με το τωρινό της όνομα η πόλη θεωρείται ότι ιδρύθηκε το έτος 988 μ.Χ. Αποτελούσε πάντα την κύρια πόλη της Ιρλανδίας ενώ ανακηρύχθηκε και τυπικά ως πρωτεύουσα το 1171. Οι αναταραχές και οι πόλεμοι που πέρασε η πόλη, την πλήγωσαν αρκετά με πολλά μνημεία και κτήρια του παρελθόντος να χάνονται. Παρόλα αυτά, από την δεκαετία του 1960 και έπειτα το Δουβλίνο γνώρισε τεράστια ανάπτυξη σε όλους τους τομείς. Το 1988 η πόλη γιόρτασε με τον πλέον επίσημο τρόπο τα χίλια χρόνια από την ίδρυση της.

Αξιοθέατα να δείτε

Στο Δουβλίνο υπάρχουν πάρα πολλά αξιοθέατα, μνημεία και ιστορικά κτήρια να θαυμάσετε φτάνει να έχετε διάθεση και χρόνο! Αρχικά αξίζει να κάνετε μια επίσκεψη στο πάρκο Phoenix, το μεγαλύτερο πάρκο σε αστική περιοχή στην Ευρώπη, το οποίο δημιουργήθηκε τον 12ο αιώνα. Εκεί θα δείτε πολλά μνημεία καθώς και σημαντικά κτίρια όπως την κατοικία του προέδρου της Ιρλανδίας, το μνημείο Phoenix, το μνημείο Wellington καθώς και τους τεράστιους ζωολογικούς κήπους που φιλοξενούν περισσότερα από 700 είδη ζώων. Το κάστρο του Δουβλίνου, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης και χρονολογείται από τον 11ο αιώνα είναι ακόμη ένα σημαντικό ιστορικό μνημείο που αξίζει να δείτε όπως και ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας, το παλαιότερο κτήριο στο σύγχρονο Δουβλίνο. Ακόμη, στην Παλαιά Βιβλιοθήκη (Trinity College) ανάμεσα στα 200,000 βιβλία που διαθέτει, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε και χειρόγραφα που χρονολογούνται από τον 8ο αιώνα μ.Χ. Αν αντέχετε, επισκεφτείτε την Εθνική Πινακοθήκη και το Εθνικό Μουσείο της Ιρλανδίας όπως και τη φυλακή Kilmainham, η οποία λειτουργεί σαν μουσείο και προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο!

Τι θα φάμε…;;

Λένε ότι για να γνωρίσεις καλύτερα ένα τόπο που επισκέπτεσαι πρέπει να δοκιμάσεις και να τιμήσεις την κουζίνα του και τις συνήθειες των κατοίκων του. Όταν μιλάμε για το Δουβλίνο, όπου βλέπεις τη λέξη συνήθεια, αντικατέστησε την με παραδοσιακή ιρλανδέζικη μπύρα, που τιμάτε δεόντως από τους ντόπιους και φυσικά τους επισκέπτες, που δεν μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό. Ιδιαίτερη θέση στη ιρλανδέζικη κουζίνα κατέχουν τα θαλασσινά, το κυνήγι και φυσικά η πατάτα! Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, οι πατάτες είναι το αγαπημένο φαγητό των Ιρλανδών και θα τις βρείτε σε αρκετούς διαφορετικούς συνδυασμούς μαγειρέματος. Τέλος, ζητήστε να δοκιμάσετε ιρλανδέζικο ψωμί σόδας.

Νυχτερινή ζωή να θες...

Με τους μισούς περίπου κάτοικους της πόλης να είναι κάτω των τριάντα ετών και με την δυνατή μπύρα να ρέει άφθονα καθόλη τη διάρκεια της μέρας, δεν θα μπορούσε να μην αφήνει υποσχέσεις η νυχτερινή ζωή της πόλης. Όταν βραδιάσει η νεολαία αφήνει τα σπίτια και ξεχύνεται στις παμπ της πόλης χορεύοντας και διασκεδάζοντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η διάσημη συνοικία Temple Bar έχει εξελιχθεί μέσα στα χρόνια και αποτελεί την καρδιά της βραδινής ζωής του Δουβλίνου. Οι παμπ βρίσκονται η μια δίπλα στην άλλη και οι αυθεντικές παραδοσιακές ιρλανδέζικες μπύρες έχουν την τιμητική τους!

Χρήσιμες πληροφορίες

-Η Ιρλανδία ανήκει στην ευρωζώνη άρα δεν θα χρειαστείτε συνάλλαγμα.

-Για να καλέσετε προς Ελλάδα βάζετε μπροστά από τον αριθμό τον κωδικό 0030, ενώ για να καλέσετε προς Ιρλανδία τον κωδικό +353.

-Ο πληθυσμός του Δουβλίνου είναι 527.612 άτομα.

-  Η Ιρλανδία είναι 2 ώρες πίσω από την ώρα Ελλάδας.