Πολιτική Απορρήτου (GDPR)

Διαβάστε την εδώ.


κλείσιμο

Εκτός Σύνδεσης

Φαίνεται πως είστε εκτός σύνδεσης.
Παρακαλώ συνδεθείτε στο διαδίκτυο για να συνεχίσετε.

Μάλτα

φωτογραφίες

αναχώρηση από:

αναλυτικές πληροφορίες

Λίγα λόγια

Η Μάλτα αποτελείται από ένα αρχιπέλαγος εφτά νησιών και βρίσκεται στο μέσο της Μεσογείου, νότια της Σικελίας και ανατολικά της Τυνησίας και επίσημη γλώσσα θεωρούνται τα Μαλτέζικα. Από τα εφτά νησιά κατοικούνται τα τρία μεγαλύτερα, η Μάλτα, το Γκόζο και το Κομίνο. Είναι επίσης το μικρότερο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την έκταση του αλλά και τον πληθυσμό του. Με τεράστια ιστορία 7000 χρόνων και άπειρες κατακτήσεις επί των εδαφών της, έχει κρατήσει στοιχεία από διάφορους πολιτισμούς και κουλτούρες ενώ η απίστευτη ομορφιά της ταξιδεύει τον επισκέπτη σε άλλες εποχές!

Και λίγη ιστορία…

Η Μάλτα κατοικείται από το 5200 π.Χ. περίπου, ενώ τα πρώτα κτίσματα χρονολογούνται από το 3500 π.Χ. Στην πορεία του χρόνου δεκάδες αυτοκρατορίες αποίκησαν τα πανέμορφα νησιά, αφήνοντας την σφραγίδα τους στην αρχιτεκτονική, την γλώσσα και στα διάφορα ήθη και έθιμα που διατηρούνται μέχρι και σήμερα! Μέχρι το 1964 όπου και ανακηρύχτηκε ανεξάρτητο κράτος αποτελούσε αγγλική αποικία.

Αξιοθέατα να δείτε

Η Μάλτα εξαιτίας και της πλούσιας ιστορίας της δεν θα μπορούσε να μην διατηρεί αξιοθέατα και ιστορικά μνημεία, άξια αναφοράς και θαυμασμού από τους επισκέπτες της και όχι μόνο. Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου του 16ου αιώνα το οποίο σήμερα στεγάζει το κοινοβούλιο αλλά και την επίσημη κατοικία του προέδρου, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ιστορικό μνημείο όπου μέσα στο οπλοστάσιο του θα βρείτε περισσότερες από 5000 στολές – πανοπλίες του 16ου & 18ου αιώνα.  Ακόμη, ο Καθεδρικός του Αγίου Ιωάννη, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, οι Ναοί Tarxien και Hagar Quim, καθώς και το Θέατρο Manoel είναι σημεία που αξίζει να επισκεφτεί κανείς κατά την παραμονή του στην Μάλτα για να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη εικόνα αυτής της πανέμορφης χώρας!

Μαλτέζικη Κουζίνα…

Η ιστορία της χώρας και οι διάφοροι πολιτισμοί που πέρασαν στην διάρκεια των αιώνων, δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστη την τοπική κουζίνα. Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ψάρι σε διάφορους συνδυασμούς καθώς οι ντόπιοι ψαράδες προμηθεύουν τα εστιατόρια καθημερινά με την λεία τους καθώς και  aljotta (ψαρόσουπα) την οποία θα βρείτε σχεδόν σε όλα τα εστιατόρια. Θα βρείτε, επίσης διάφορες επιλογές με ζυμαρικά καθώς και παραδοσιακά γλυκά σισιλιάνικης καταγωγής. Ως εθνικό φαγητό των Μαλτέζων θεωρείται ο λαγός, τον οποίο θα δείτε να τον σερβίρουν τηγανιτό, στιφάδο, ως γέμιση σε πίτες και σε ακόμη περισσότερους συνδυασμούς ανάλογα με την φαντασία και την τέχνη του σεφ!

Νυχτερινή ζωή

Για το βράδυ υπάρχουν αρκετές επιλογές για όλα τα γούστα στην Μάλτα. Ανάλογα με τις διαθέσεις σας μπορείτε να επιλέξετε την περιοχή που σας αρέσει περισσότερο και να αφήσετε τους ρυθμούς της νυχτερινής ζωής να σας παρασύρουν. Οι πιο νεαρές ηλικίες και οι ντόπιοι επιλέγουν να κυκλοφορήσουν στην περιοχή PaceVille όπου ειδικότερα τα Σαββατοκύριακα σφύζει από ζωή. Μια πιο χαλαρή επιλογή για μεγαλύτερες ηλικίες είναι το τουριστικό θέρετρο του St Joulian (Spinola Bay). Η Μάλτα έχει τεράστια παράδοση στα λικέρ, ενώ αξίζει να δοκιμάσετε το Kinnie, το εθνικό ποτό της Μάλτας που είναι ένα αφρώδες αναψυκτικό με πορτοκάλια και μικρή δόση Μαρτίνι!

Χρήσιμες πληροφορίες

Ανήκει στην ευρωζώνη άρα δεν χρειάζεται να αλλάξετε συνάλλαγμα.

Επίσημες γλώσσες τα Μαλτέζικα και τα Αγγλικά.

Οι κάτοικοι της Μάλτας οδηγούν από αριστερά.

Τα ρολόγια δείχνουν μια ώρα πίσω σε σχέση με την Ελλάδα.

Για να καλέσετε στην Ελλάδα βάζετε μπροστά από τον αριθμό τον κωδικό 0030, ενώ για να καλέσετε στην Μάλτα βάζετε τον κωδικό 00356.