Πολιτική Απορρήτου (GDPR)

Διαβάστε την εδώ.


κλείσιμο

Εκτός Σύνδεσης

Φαίνεται πως είστε εκτός σύνδεσης.
Παρακαλώ συνδεθείτε στο διαδίκτυο για να συνεχίσετε.

Μιλάνο

φωτογραφίες

αναχώρηση από:

αναλυτικές πληροφορίες

Λίγα Λόγια

Το Μιλάνο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας και οικονομικό κέντρο της χώρας, αποτελεί τον ορισμό του στιλάτου lifestyle! Είναι μια πανέμορφη πόλη η οποία χαρακτηρίζεται από τους φρενήρεις ρυθμούς στους οποίους κινείται, ενώ παράλληλα τα πάντα γίνονται με στυλ! Η πολιτιστική της κληρονομιά και τα φαντασμαγορικά αξιοθέατα της συνεπαίρνουν τον επισκέπτη, ενώ θεωρείται και όχι άδικα ως μια από τις πρωτεύουσες της μόδας, καθώς εκεί εδρεύουν  ορισμένοι από τους μεγαλύτερους ιταλικούς οίκους μόδας!

Και λίγη ιστορία

Ιδρύθηκε το 400 π.Χ. από τους Γαλάτες και κατακτήθηκε τελικά από τους Ρωμαίους το 196 π.Χ. Αποτέλεσε πρωτεύουσα της δυτικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας από τον αυτοκράτορα Διοκλητιανό το 228 π.Χ. Τελικά, η Μεδιόλανα (Mediolanum), όπως ονομαζόταν τότε το Μιλάνο εξουσιάστηκε από τον Μαξιμιανό, ο οποίος κατασκεύασε αμέσως μνημειώδεις κατασκευές, όπως ένα μεγάλο ιππόδρομο με διαστάσεις 470 επί 85 μέτρα, τα Λουτρά του Ηρακλή, ένα μεγάλο σύμπλεγμα παλατιών και αρκετά άλλα κτίρια κάποια από τα οποία κοσμούν την πανέμορφη πόλη μέχρι και σήμερα!

Τι πρέπει να δείτε

Το Μιλάνο έχει τεράστια ιστορία και αμέτρητα αξιοθέατα και ιστορικά μνημεία για να θαυμάσετε! Το πρώτο που πρέπει να κάνετε κατά την παραμονή σας εκεί, είναι να επισκεφτείτε τον επιβλητικό και αξιοθαύμαστο «Καθεδρικό του Μιλάνο». Αποτελεί την έδρα του Αρχιεπισκόπου της πόλης, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι χρειάστηκαν 5 αιώνες για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του! Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα αποτελεί την 4η μεγαλύτερη εκκλησία στον κόσμο! Φυσικά, την επίσκεψη σας στον Καθεδρικό θα την συνδυάσετε με καφεδάκι στην πιο γνωστή και κεντρική πλατεία της πόλης που δεσπόζει μπροστά από τον Ναό και πήρε το όνομα της από τον Καθεδρικό του Μιλάνο. Ακόμη, μια επίσκεψη που αξίζει φυσικά, είναι η διασημότερη όπερα του κόσμου, η φημισμένη «Σκάλα του Μιλάνο», η οποία πήρε την ονομασία της από την ομώνυμη πλατεία του Μιλάνου όπου και βρίσκεται, την Piazza della Scala. Επίσης, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε ένα από τα μεγαλύτερα κάστρα της Ευρώπης, την έδρα του Δουκάτου του Μιλάνου, στο οποίο σήμερα στεγάζονται μουσεία καθώς και σημαντικές συλλογές έργων τέχνης. Όπως είναι φυσικό, τα αξιοθέατα στο Μιλάνο δεν τελειώνουν και αν έχετε χρόνο και όρεξη μπορείτε να δείτε ακόμη την Πινακοθήκη Μπρέρα, το πάρκο Σεμπιόνε, την Βασιλική του Αγίου Αμβροσίου, την Πύλη του Τιτσίνου καθώς και πολλά άλλα!

Γεύσεις για όλα τα γούστα…

Η ιταλική κουζίνα είναι φημισμένη και παγκοσμίως γνωστή για τα νόστιμα πιάτα της και σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να μην συνδράμει σε αυτό η μιλανέζικη κουζίνα, η οποία προσφέρει από σύγχρονες γκουρμέ συνταγές μέχρι και παραδοσιακά πιάτα, ορισμένα εκ των οποίων αποτελούν σήμα κατατεθέν! Δοκιμάστε Cotoletta alla Milanese και Risotto alla Milanese και θα μας θυμηθείτε!

Νυχτερινή ζωή

Με το που πέφτει ο ήλιος η πόλη αποκτά ένα ενδιαφέρον χρώμα και τα νυχτερινά μαγαζιά περιμένουν τον κόσμο για να αρχίσει η διασκέδαση. Ορισμένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ μετρούν μέχρι και 30 χρόνια λειτουργίας, έχοντας αποκτήσει ιστορία στην πόλη καθώς στο πέρασμα του χρόνου τα επισκέφτηκαν και αρκετές διασημότητες! Μια επίσκεψη στην περιοχή με τα κανάλια αρκεί για να μετρήσετε τον νυχτερινό σφυγμό της πόλης όπως επίσης και στα «casa di ringhiera» όπου τα  διάφορα μπαράκια με τα εξαιρετικά κοκτέιλ προσελκύουν όλα τα δημιουργικά μυαλά και τον καλλιτεχνικό κόσμο της πόλης.

Χρήσιμες πληροφορίες

Διαφορά ώρας: Μια ώρα πίσω από την Ελλάδα

Τηλέφωνο: Για να καλέσετε στην Ελλάδα βάζετε μπροστά από τον αριθμό τον κωδικό 0030.