Πολιτική Απορρήτου (GDPR)

Διαβάστε την εδώ.


κλείσιμο

Λίμνη Πλαστήρα

φωτογραφίες

αναλυτικές πληροφορίες

Λίμνη Πλαστήρα! Ο ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου! Όσοι αναζητούν λίγες στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας, η λίμνη Πλαστήρα είναι ο καταλληλότερος προορισμός, αφού διαθέτει μοναδικά τοπία κι απίστευτο φυσικό κάλλος.

Λίγα λόγια για ιστορία…

Η λίμνη Πλαστήρα είναι τεχνητή λίμνη και το επίσημό της όνομα είναι λίμνη Ταυρωπού. Σχηματίστηκε το 1959 και η ιδέα ήταν του στρατιωτικού και πολιτικού Νικόλαου Πλαστήρα, απ’ όπου πήρε και το όνομα της. Η λίμνη περιέχει 400.000.000 κυβικά μέτρα νερού, έχει μέγιστο μήκος 12 χιλιόμετρα και πλάτος 4 χιλιόμετρα. Η έκτασή της ανέρχεται στα 24 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το μέγιστο βάθος της στα 60 μέτρα.

Δραστηριότητες

Οι λάτρεις των σπορ και των υπαίθριων δραστηριοτήτων δεν θα μείνουν καθόλου απογοητευμένοι, καθώς η λίμνη Πλαστήρα διαθέτει οργανωμένους συλλόγους, που ασχολούνται με την ιππασία, τοξοβολία, ορειβασία, ποδηλασία, σκοποβολή και την αναρρίχηση. Ακόμη, μέσα στη λίμνη μπορούν να κάνουν κανόε - καγιάκ, να κολυμπήσουν στις δύο οργανωμένες παραλίες, που υπάρχουν στο Λαμπερό και την Πεζούλα, και να ασχοληθούν με το ψάρεμα, το οποίο επιτρέπεται μόνο με καλάμι για περιβαλλοντολογικούς λόγους.

Ώρα για φαγητό…

Η κουζίνα της περιοχής έχει χαρακτηριστικά από τη Θεσσαλική κουζίνα και θεωρείται ελαφριά, χωρίς πολλά μπαχαρικά. Στην περιοχή θα βρείτε παραδοσιακές ταβέρνες, οι οποίες σερβίρουν νόστιμα μεζεδάκια, καθώς και τοπικές συνταγές, όπως κλέφτικο, πρασοτηγανιά και αρνίσια παϊδάκια. Τέλος, μη διστάσετε να δοκιμάσετε τσίπουρο και κρασί, τα οποία φτιάχνονται από μικρούς παραγωγούς.

Λίμνη Πλαστήρα by night!

Η περιοχή δεν φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή της, καθώς διαθέτει λίγα μαγαζάκια, στα οποία μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας. Αν όμως επιθυμείτε ένα πιο έντονο βράδυ, τότε θα πρέπει να πεταχτείτε μέχρι την Καρδίτσα, η οποία απέχει 30 χιλιόμετρα από τη λίμνη. Εκεί θα βρείτε πολλές επιλογές, καθώς η πόλη σφύζει από νυχτερινή ζωή.

Η λίμνη Πλαστήρα θεωρείται ο καταλληλότερος προορισμός για χαλάρωση και για υπαίθριες δραστηριότητες και γι’ αυτό σας τον προτείνουμε ανεπιφύλακτα!