Πολιτική Απορρήτου (GDPR)

Διαβάστε την εδώ.


κλείσιμο

Εκτός Σύνδεσης

Φαίνεται πως είστε εκτός σύνδεσης.
Παρακαλώ συνδεθείτε στο διαδίκτυο για να συνεχίσετε.

Ζυρίχη

φωτογραφίες

αναχώρηση από:

αναλυτικές πληροφορίες

Λίγα Λόγια
Η Ζυρίχη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας και αποτελεί το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο αυτής. Εκτείνεται γύρω από το βόρειο άκρο της λίμνης “Ζυρίχη” και του ποταμού Limmat, καθώς επίσης είναι περιτριγυρισμένη από καταπράσινους λόφους και ήσυχα νερά.
Κάτι για την ιστορία
Η ιστορία της Ζυρίχης ξεκινά από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ήταν σημείο είσπραξης φόρων στον ποταμό Limmat. Η πόλη αναπτύχθηκε τον Μεσαίωνα και το 1351 έγινε το πέμπτο μέλος της ελβετικής συνομοσπονδίας που εκείνο τον καιρό ήταν μια συνομοσπονδία ανεξάρτητων κρατών.

Μια βόλτα στη Ζυρίχη
Η Ζυρίχη έχει πληθώρα αξιοθεάτων, ανάμεσα σε αυτά η Όπερα της Ζυρίχης, η Μονή Fraumunster και το Μουσείο Ρολογιών Beyer. Μια βόλτα στο Niederdorf αρκεί για να απολαύσετε την Παλιά Πόλη της Ζυρίχης με τα παραδοσιακά κτίρια και καταστήματα. 

Επίσης, μια βόλτα στην συνοικία Schiphe, θα σας μεταφέρει στο παρελθόν, μιας και κατά την περίοδο του Μεσαίωνα ήταν δρόμος εμπορίου και διακίνησης προϊόντων. Πλέον, αυτή η συνοικία προσφέρεται για ρομαντικό δείπνο δίπλα στον ποταμό.

Κάτι για να φάμε
Η Ελβετική κουζίνα είναι ένα mix γερμανικής, γαλλικής και ιταλικής κουζίνας, με κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τη χρήση ντόπιων προϊόντων. Αξίζει να δοκιμάσετε τις ποικιλίες αλλαντικών και τυριών, συνοδευόμενα από ψωμί και πίκλες, καθώς επίσης φρέσκα ποταμίσια και λιμνήσια ψάρια όπως πέστροφα και πέρκα. Εθνικό φαγητό της Ζυρίχης θεωρείται το Risto, το οποίο είναι πατάτες τηγανισμένες σε βούτυρο.

Ακόμα, αν κάτι χαρακτηρίζει την Ελβετική γαστρονομία αυτό είναι οι διάσημες σοκολάτες της. Νόστιμες σοκολάτες, ζουμερά κέικ και τάρτες. Σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε ολόφρεσκες τρούφες σοκολάτας, κατά την παραμονή σας στην Ζυρίχη.

Κάπου για ποτό
Η Ζυρίχη το βράδυ αλλάζει πρόσωπο και η πλατεία Kanzlei, με το ομώνυμο club “Kanzlei Club” σας περιμένουν για πολύ χορό και διασκέδαση. Η Langhansstrasse είναι ο πιο ζωντανός δρόμος της πόλης, μιας και περιστοιχίζεται από bars και clubs που υπόσχονται έντονη νυχτερινή διασκέδαση μέχρι το πρωί.

Χρήσιμες Πληροφορίες
Ώρα: Μία (1) ώρα πίσω από την τοπική ώρα Ελλάδος.
Νόμισμα: Ελβετικό Φράγκο (CHF)
Ισοτιμία: 1€ = 1,088 CHF