Πολιτική Απορρήτου (GDPR)

Διαβάστε την εδώ.


κλείσιμο

Εκτός Σύνδεσης

Φαίνεται πως είστε εκτός σύνδεσης.
Παρακαλώ συνδεθείτε στο διαδίκτυο για να συνεχίσετε.

Σόφια

φωτογραφίες

αναχώρηση από:

αναλυτικές πληροφορίες

Η πρωτεύουσα της γειτονικής Βουλγαρίας, η Σόφια αποτελεί το σημαντικότερο εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας.  Μία πόλη, μοναδική σε ομορφιά, που με τα χρόνια γίνεται όλο και πιο δημοφιλής προορισμός, κυρίως για εκείνους που αναζητούν διασκέδαση και ψώνια μέχρι τελικής πτώσης. Κοσμοπολίτικη, μοντέρνα και με φοβερή αρχιτεκτονική σε κάθε κτίριο της, δεν έχει πραγματικά τίποτα να ζηλέψει από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Μετακίνηση στη Σόφια

Το κέντρο της πόλης είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο, που δεν χρειάζεσαι μεταφορικό μέσο, μπορείς να περπατήσεις παντού! Τα σημαντικότερα αξιοθέατα βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους, κάνοντας εύκολη τη μετακίνηση από το ένα στο άλλο. Οι σημαντικότεροι εμπορικοί δρόμοι βρίσκονται και αυτοί εκεί κοντά, κάνοντας την πόλη να φαίνεται σύγχρονη και μοντέρνα, χωρίς όμως να χάνει τα στοιχεία του παρελθόντος της!

Αξιοθέατα…!

Η ιστορία της πόλης ξεκινά πριν από 7.000 χρόνια. Από τότε έχει αλλάξει πολλά ονόματα αλλά και πολλά πολιτισμικά στοιχεία, έως και τον 15ο αιώνα που πήρε τελικά το σημερινό της όνομα. Τα πιο σημαντικά αξιοθέατα και μνημεία θα τα βρείτε στη λεωφόρο Οsvoboditel και στις πλατείες Narondo Sabranie, Aleksandar Battenberg. Στην τελευταία μάλιστα, μπορεί κανείς να δει τη Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου, που στο εσωτερικό της λειτουργεί ως μουσείο με εντυπωσιακές τοιχογραφίες, για να δει κανείς και να θαυμάσει. 

Μία επίσκεψη αξίζει και το Εθνικό Μέγαρο Πολιτισμού με τους αξιοθαύμαστους κήπους του, καθώς και το κυριότερο σύμβολο της πόλης- ο καθεδρικός Ναός Alexander Nevsky. Αποτελεί τον μεγαλύτερο ορθόδοξο ναό της βαλκανικής χερσονήσου, είναι μεγαλοπρεπής και επιβλητικός, πράγμα που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο. Άξιος αναφοράς, είναι και ο ναός της Αγίας Σοφίας – από τον οποίο πήρε η πόλη το όνομα της- και για πολλούς είναι ο πιο όμορφος και πιο σημαντικός.

Όλη η Σόφια... μία τεράστια αγορά!

Οι μεγαλύτεροι εμπορικοί λεωφόροι της πόλης ονομάζονται Vitosha, Rakovski, Pirotska και Graf Ignatiev. Είναι πολλοί εκείνοι που ταξιδεύουν στη Σόφια, μόνο και μόνο για να ψωνίσουν. Οι τιμές τους είναι πολύ χαμηλότερες από αυτές της χώρας μας, γι’ αυτό αξίζει να αφιερώσετε ένα ολόκληρο απόγευμα στα μαγαζιά. Θα ενθουσιαστείτε! Τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της πόλης είναι το TzUM, το City Center, το Mall και το Sky City Center.

Ό,τι φάμε και ό,τι πιούμε!

Η Βουλγαρία είναι η χώρα του γιαουρτιού, το οποίο υπάρχει στις περισσότερες συνταγές της. Το πιο δημοφιλή πιάτο της είναι η κρύα σούπα, ενώ το ποτό της είναι το τοπικό κρασί και η rakia. Θα βρείτε ό,τι θέλετε από ακριβά εστιατόρια μέχρι ταβερνάκια που παραμένουν ανοιχτά έως το πρωί.

Όσο για τη νυχτερινή ζωή, δεν θα σας λείψει τίποτα στην ονειρική Σόφια. Αναρίθμητα μπαράκια και clubs στο κέντρο της πόλης. Θα εκπλαγείτε από το πόσο καλά ξέρουν οι Βούλγαροι να διασκεδάζουν!  

Χρήσιμες Πληροφορίες

Νόμισμα: Βουλγαρικό Λεβα (1 EUR = 1.9559 BGN)

Κωδικός για κλήση: +359