Πολιτική Απορρήτου (GDPR)

Διαβάστε την εδώ.


κλείσιμο

Κως

φωτογραφίες

αναλυτικές πληροφορίες

Το νησί αυτό αποτελεί το κόσμημα του Αιγαίου. Η Κως, το πανέμορφο νησί του Ιπποκράτη, είναι το τρίτο σε έκταση νησί των Δωδεκανήσων, μετά τη Ρόδο και την Κάρπαθο. 

Γενικά

Τι να πρωτοπεί κανείς; Το εύφορο κλίμα της, οι βουνοκορφές με τις καταπράσινες πλαγιές, μέσα στις οποίες προβάλλουν παραδοσιακοί οικισμοί με ολόλευκα σπίτια πνιγμένα στα λουλούδια, οι υπέροχες παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, τα μνημεία και η αίγλη του παρελθόντος...Όλα αυτά συνδεδεμένα αρμονικά με τις ανέσεις και την κοσμοπολίτικη αύρα του παρόντος, κάτω από ένα λαμπερό ήλιο, συνθέτουν την μοναδική αυτή εικόνα του νησιού.

Παραλίες

Η Κως είναι το ιδανικό μέρος για να χαρεί κανείς τη θάλασσα. Να κολυμπήσει, να περπατήσει στην ακρογιαλιά, να περάσει εύκολα με πλεούμενο στα απέναντι νησιά, να διασκεδάσει και να ψυχαγωγηθεί με τα θαλασσινά αθλήματα και παιχνίδια. Ο πρώτος λόγος που επιλέγει για να έρθει κανείς στην Κω είναι οι παραλίες, γιατί η θάλασσα στην Κω υπάρχει και εμφανίζεται με το καλύτερο δυνατό τρόπο! Μεγάλες και ήπιες ακρογιαλιές, ατέλειωτες παραλίες, όλες οι αποχρώσεις του γαλάζιου, όλα τα γειτονικά νησιά και οι ακτές κοντά και σε οπτική επαφή από κάθε σημείο του νησιού, νερά ζεστά ή δροσερά..η θάλασσα στην Κω τα έχει όλα!

Θαλάσσια σπορ

Εάν ανήκετε σε αυτούς που τους αρέσει η περιπέτεια και τα θαλάσσια σπορ, τότε στην Κω μπορείτε να βρείτε τα πάντα: windsurfing, kite, θαλάσσια ποδήλατα, βάρκες, water parks για παιδιά, γήπεδα beach volley και οτιδήποτε μπορεί κανείς να επιθυμήσει γύρω από τη θάλασσα. Υπάρχουν σε κάθε παραλία του νησιού δεκάδες μικρές επιχειρήσεις που παρέχουν με ασφάλεια όλα τα είδη θαλάσσιας ψυχαγωγίας.

Φαγητό και διασκέδαση

Το φαγητό και η διασκέδαση αποτελούν ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του νησιού. Εκατοντάδες εστιατόρια, ταβέρνες με μεγάλη ποικιλία στην προέλευση της κουζίνα τους και κέντρα διασκέδασης για όλα τα γούστα. Αξίζει να δοκιμάσετε κάθε μέρα κάτι διαφορετικό σε ότι αφορά και το φαγητό και τη διασκέδαση, αφού πάντα θα βρίσκετε κάτι ενδιαφέρον, κάτι ιδιαίτερο, και φυσικά μεγάλη ποικιλία σε όλα!

Μετακινήσεις στο νησί

Η Κως βρίσκεται στο κέντρο των Δωδεκανήσων και αυτό της δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, το να μπορεί κανείς μέσα σε λίγη ώρα να πάει με σκάφος σε οποιοδήποτε νησί, μικρό ή μεγάλο, ή να μείνει στην Κω και να μετακινηθεί μέσω θαλάσσης προς οποιοδήποτε σημείο και παραλία του νησιού. Εάν δεν έχετε το δικό σας σκάφος ή ιστιοπλοϊκό μπορείτε να νοικιάσετε.​​ Εύκολα θα βρείτε να «δέσετε» στη μαρίνα ή στα μικρότερα λιμάνια​ που υπάρχουν στο νησί και προσφέρουν αρκετές υπηρεσίες και δυνατότητες. Από εκεί ενοικιάζοντας αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα ή ποδήλατο, μπορείτε να μετακινηθείτε και να δείτε όλο το νησί. ​

Η Κως είναι ένα νησί, όπου η αρχαία ιστορία συναντά τον κοσμοπολίτικο τρόπο ζωής και τα  μνημεία του παρελθόντος στέκονται αγέρωχα στη διάρκεια των χρόνων. Απέραντες πεντακάθαρες παραλίες ξεκουράζονται νωχελικά κάτω από τον ελληνικό ήλιο, προσφέροντας τις καλύτερες καλοκαιρινές διακοπές!