Πολιτική Απορρήτου (GDPR)

Διαβάστε την εδώ.


κλείσιμο

Εκτός Σύνδεσης

Φαίνεται πως είστε εκτός σύνδεσης.
Παρακαλώ συνδεθείτε στο διαδίκτυο για να συνεχίσετε.

Πάφος

φωτογραφίες

αναχώρηση από:

αναλυτικές πληροφορίες

Λίγα Λόγια

Η Πάφος βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή της Κύπρου και αποτελεί την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και ένα από τα πιο σημαντικά αρχαία βασίλεια της νήσου. Πρόκειται για μια φωτόλουστη πολιτεία της δυτικής πλευράς του νησιού και αποτελεί την πλησιέστερη ακτή της Κύπρου προς τη δύση. Η πόλη χωρίζεται σε δυο επίπεδα, την Πάνω Πάφο, η οποία θεωρείται το εμπορικό κέντρο της πόλης και την Κάτω Πάφο, η οποία βρίσκεται παραλιακά και είναι ο τουριστικός προορισμός του νησιού.

Η Ονομασία της Πάφου

Η πρωτεύουσα της δυτικής Κύπρου κατείχε πάντα σημαντική θέση στην ιστορία και θεωρείται ένας επίγειος παράδεισος για τους λάτρεις της αρχαιολογίας, της ιστορίας και του πολιτισμού καθώς θα βρουν έναν πλούτο αξιοθέατων. Το όνομα της πόλης είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη θεά Αφροδίτη καθώς Πάφος ήταν το όνομα της μυθολογικής κόρης της Αφροδίτης και του Πυγμαλίωνα. Όμως υπάρχουν κι άλλοι πέντε διεκδικητές που αναφέρονται ως ιδρυτές και ονοματοδότες της πόλης.

Ιστορία μου

Η Πάφος απέχει οκτώ μίλια δυτικά της Παλιάς Πόλης, η οποία καταστράφηκε από σεισμό τον 12ο αιώνα π.Χ. και  ιδρύθηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. Αρχικά ήταν μόνο ένα μικρό χωριό αλλά με την παρακμή της Σαλαμίς έγινε πρωτεύουσα της δυτικής Κύπρου. Όταν ο απόστολος Παύλος έφερε το μήνυμα του Χριστού στην Κύπρο (45 μ.Χ.) φυλακίστηκε στην Πάφο. Η πόλη καταστράφηκε δύο φορές: πρώτα από έναν σεισμό του 1ου αιώνα και στη συνέχεια τον 7ο αιώνα από τους αραβικούς επιδρομείς και όλα αυτά οδήγησαν στην παρακμή της πόλης, όπως επίσης και κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Σήμερα είναι μια πόλη γραφική και σύγχρονη, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις υπόλοιπες της Ευρώπης.

Sightseeing

Είτε είστε λάτρεις της αρχαιολογίας, της λαογραφίας, της εθνογραφίας ή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, θα βρείτε κάτι που σας ενδιαφέρει σε ένα από τα δώδεκα μουσεία της Πάφου. Για αυτό τον λόγο η UNESCO πρόσθεσε ολόκληρη την πόλη στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της. Οι τεράστιοι τάφοι των βασιλέων του 4ου αιώνα π.Χ., το εντυπωσιακό βυζαντινό κάστρο και τα μωσαϊκά αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών. 

Βόλτες στην Πάφο

Μην παραλείψετε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην Πάνω Πάφο και να ανακαλύψετε διαφορετικές συνοικίες και να μάθετε την ιστορία τους. Ο Μουσαλλάς, το Ταχυδρομείο και η περιοχή της Αγοράς αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή για τις βόλτες σας. Ξεχωριστή είναι η συνοικία του Μουττάλου η οποία είναι χτισμένη στην κορυφή ενός λόφου, πάνω από τη θάλασσα. Εκεί έμεναν μέχρι το 1974 Τουρκοκύπριοι, όπως μαρτυρά η αρχιτεκτονική των σπιτιών καθώς και η ύπαρξη τζαμιού και τούρκικων μνημείων.

Βουτιές σε χρυσές αμμουδιές

Ξέφρενα πάρτι, υπέροχα ηλιοβασιλέματα, ψιλή άμμος και πεντακάθαρα νερά συνθέτουν ένα ειδυλλιακό τοπίο. Άλλωστε η Κύπρος βρίσκεται στη 2η θέση της κατάταξης με τα πιο καθαρά νερά της Ευρώπης. Μπορείτε να απολαύσετε ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα στην  Πέτρα του Ρωμιού, την παραλία με τον χαρακτηριστικό πελώριο βράχο. Η Ακτή Λάρας  διαθέτει χρυσή αμμουδιά και εκεί αποθέτουν τα αυγά τους η πράσινη χελώνα και η Καρέτα Καρέτα ενώ ο κόλπος Καραλλιών είναι μια παραλία με τιρκουάζ νερά και χρυσή άμμο ενώ περιβάλλεται από καταπράσινο τοπίο. Επιπλέον, παρέχει όλες τις ανέσεις, από ομπρέλες και ξαπλώστρες μέχρι θαλάσσια σπορ αλλά και μια μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια και καφέ που υπάρχουν κοντά.